پخش زنده
امروز: -
با رفع موانع و تامبن اعتبار مورد نباز، عملیات اجرایی شبکه آبیاری و زهکشی دشت غازان در خوی از سرگرفته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،این طرح از سال ۹۵ برای تامین آب کشاورزی مزارع روستاهای دشت غازان در پایاب آبند بویلاپوش آغاز شده بود که بعلت کمبود اعتبارات و معارض در مسیر اجرای طرح در سال ۹۸متوقف شده بود.
صوفی زاده مجری طرح آبهای مرزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه نشست بررسی مشکلات این طرح که با حضور فرماندار و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط شهرستان برگزار شد گفت: طرح زهکشی دشتهای آذربایجان غربی از منابع آبهای مرزی از سال ۹۴ از محل اعتبارات صندوق ذخیره ارزی در ۶۲ هزارهکتار آغاز شده است که ۱۲ هزار هکتارآن در پیرانشهردرجنوب استان و ۴۸ هزار هکتارآن نیز در شمال استان قراردارد.
وی افزود: سهم شهرستان خوی از این طرح ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار در دشت غازان طراحی شده است که بعد از پیشرفت ۳۰ درصدی بعلت کمبود اعتبار نیمه تمام مانده بود.
صوفی زاده گفت: برای اجرای این طرح ۵۰ کیلومتر عملیات زهکشی به روش لوله گذاری انجام میشود .
وی افزود: برای تداوم اجرای این طرح نیمه تمام بیش از ۹۷۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق ذخیره ارزی اختصاص یافته که تا سقف ۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال قابل افزایش و استفاده است.
علی نژاد فرماندار خوی هم در این نشست طرح آبیاری زهکشی دشت غازان خوی را از طرحهای اولویت دار برای تامین آب کشاورزی بیش از ۱۱ روستا دانست و افزود: با توجه به دشت ممنوعه بودن خوی از لحاظ حفر چاههای کشاورزی اجرای این طرح موجب حذف و مسدودی تعداد زیادی از چاههای کشاوررزی غیر مجازدر منطقه و و صیانت از آب سفرههای زیر زمینی خواهد شد.
وی افزود: با حمایتهای استانداری، و تلاشهای نماینده مردم در مجلس و فرمانداری و جهاد کشاورزی این طرح دوباره در ردیف طرحهای اولویت دار حوزه کشاورزی استان قرار گرفت و پیمانکار جدید از شهریور ماه سالجاری کارگاه خود را برای تکمیل طرح تجهیز کرده است که با رفع معارض عملیات اجرایی این طرح از سرگرفته میشود.
کلیه تجهیزات و لوازم اجرای این طرح از جمله لولههای مورد نیاز این طرح خریداری شده است.
با اجرای این طرح بیش از ۱۶ حلقه چاه غیر مجاز در دشت غازان خوی مسدود و در استفاده از آب سفرههای زیر زمینی صرفه جویی میشود.
سالانه بیش از ۱۸۰ میلیون متر مکعب از آبهای جاری رودخانههای الند و قطور دردشت خوی بعلت فقدان سدو طرحهای مهار و کنترل آب ازدسترس خارج میشود.