پخش زنده
امروز: -
مرمت و احیای بازار تاریخی اردبیل در سرای پنبه فروشان با ۹۰ درصد و در سرای زنجیرلو با نزدیک به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل وبه نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در بازدید از بازار تاریخی اردبیل گفت: روند احیا و مرمت بازار تاریخی با همکاری کسبه و بازاریان و دستگاههای مرتبط ادامه دارد و پیشرفت خوبی در این پروژه حاصل شده است.
حسن محمدی ادیب افزود: طی این بازدید، مسائل پیش روی پروژه با برخی اهالی بازار در سرای پنبه فروشان و سرای زنجیرلو مورد بررسی قرار گرفت و موانع روند بازسازی برطرف شد.
وی ادامه داد: بازار تاریخی اردبیل به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی و گردشگری مهم شهر اردبیل، مورد توجه گردشگران و مردم است و با عملیات مرمت و ساماندهی برای حفظ و احیای آن تلاش میکنیم.
مرمت بازار تاریخی اردبیل از ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ شروع شده است و مجموعه تاریخی بازار اردبیل معروف به قیصریه یا راسته بازار که سال ۱۳۶۴ با شماره ۱۶۹۰ در فهرست اثرهای تاریخی ملی به ثبت رسیده، شامل تیمچهها، منازل، مسجد و حمام بوده و بنای کنونی از مجموعه اثرهای برجا مانده از دوره سلجوقی، صفوی و زندیه است.
بازار تاریخی اردبیل در منابع موجود از سده چهارم هجری قمری به صورت صلیبی که مسجدی در وسط آن قرار گرفته، توصیف شده است و بر اساس مستندات تاریخی، این بازار در سدههای هفتم و هشتم هجری قمری رونق زیادی داشته، اما دوره اصلی رونق آن به عصر صفوی بازمیگردد.
حال و هوای عرفانی بازار تاریخی اردبیل که نشان از سنت مردم این استان دارد، توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند و به همین دلیل تاکنون این بازار جایگاه تاریخی و اقتصادی خود را به خوبی نگه داشته و سالانه جمعیت قابل توجهی از اردبیلیها را در کنار مسافران داخلی و گردشگران خارجی میزبانی میکند.