پخش زنده
امروز: -
حفاظت از غارهای خراسان رضوی نیازمند حمایت و پشتیبانی های مسوولین و دستگاه های استانی و کشوری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر کل محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه غارها سرچشمه مقدار زیادی از آبهای شیرین هستند، گفت: حفاظت از غارها به عنوان بخشی از اکوسیستم فعال و اثرگذار در شرایط خشکسالی و کمآبی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مهدی اله پور افزود: حفاظت از غارها نیازمند حمایت و پشتیبانی های مسوولین و دستگاه های استانی و کشوری است.
وی گفت: استان خراسان رضوی با توجه به اقلیم خاص دارای پوشش گیاهی، سازند های زمین شناسی و پوشش جانوری منحصر به فرد است.
دبیر کارگروه غارشناسی استان خراسان رضوی ادامه داد: غارهای واجد ارزشهای حفاظتی از جمله تنوع زیستی، «فون و فلور» (پوشش گیاهی و تنوع زیستی و جانوری) به عنوان پناهگاه و استراحتگاه حیات وحش مانند خرس و پلنگ و همچنین نماد آثار تاریخی، باستانی، فسیلی و اسکلت مهرهداران منابع آبی زیرزمینی است.
اله پور گفت: غارها اکوسیستمهایی دارای ارزش زیستی، حفره های کوچک و بزرگی در دل زمین و کوه ها هستند که ارزش های فراوان دیرینه شناسی و اکولوژیکی دارند و در هر دوره از زندگی بشری جایگاهی خاص دارند. چه در زمانی که به عنوان زیستگاه و جان پناه انسان مورد استفاده بوده و یا اکنون که از لحاظ دیرینه شناسی و شناخت ارزش های اکولوژیکی و زیبایی شناختی اکوسیستم های طبیعی مورد مطالعه قرار می گیرد.
او افزود: گونه های ارزشمندی چون خفاش و سایر گونه های ارزشمند ساکن در غار در آن زیست می کند.
دبیر کارگروه غارشناسی استان خراسان رضوی از همه غارنوردان، غارشناسان و دوستداران طبیعت خواست تا با رعایت اصول پیمایش و حفاظت پایدار غارها از این سرمایه های ارزشمند حفاظت کنند، زیرا که با توجه به حساسیت بیش از اندازه محیط و زیستمندان آن، هرگونه تغییر بیش از اندازه پارامترهای فیزیکی و شیمیایی از جمله نور، صدا و دما موجب آسیب های جبران ناپذیری به ساختار های زمین شناسی و اکوسیستم آن خواهد شد.