پخش زنده
امروز: -
رقابت های اسپوکس باشگاه های ایران با قهرمانی تیم های مهر قزوین و خانه اسپوکس آمل در ۲ بخش بانوان و آقایان در رشت به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان؛ در این رقابتهای ۲ روزه ۱۵ تیم از ۹ استان در ماده آکیناکه تک و دوبل در سالن ورزشی حاج قاسم سلیمانی به رقابت پرداختند که در بخش بانوان تیم باشگاه مهر قزوین با کسب ۵ مدال طلا و یک برنز به مقام قهرمانی رسید، باشگاه خانه اسپوکس آمل با ۳ مدال طلا و ۲ برنز دوم شد و باشگاه خانه قهرمانان رشت با ۲ مدال طلا و ۲ برنز در جایگاه سوم ایستاد.
در بخش آقایان هم باشگاه خانه اسپوکس آمل الف با کسب ۹ مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام قهرمانی دست یافت، باشگاه خانه اسپوکس آمل ب با یک نشان طلا، ۷ نقره و یک برنز در ردیف دوم قرار گرفت و باشگاه خانه قهرمانان رشت با ۲ مدال طلا، یک نقره و ۴ برنز سوم شد.
رشته ورزشـی "اسپـوکس" برگرفته از فنون و ابزارهای دفاعی دوران ایران باستان و عصر جدید است که بنیان گذار آن محمدرضا هاشم پور، استاد بزرگ هنرهای رزمی است.
"اسپوکس" ترکیبی از تکنیکهای مدرن، کاربردی و پویا بوده و یک ورزش رزمی جامع، نشأت گرفته از تمامی هنرهای رزمی است؛ تا بتواند یک روش آینده نگرانه برای دفاع از خود را از طریق آموزش جسمی، روانی، معنوی و روحی با دانش علمی به روز ارائه دهد.
این ورزش مجموعهای از حرکات ظریف و سریع است. در این ورزش تمام عضلات و مفاصل بدن به کار گرفته میشوند.
با توجه به این که اسپوکس برگرفته از ورزشهای سنتی ایران است؛ تمامی الفاظ و تکنیکها به زبان فارسی تلفظ میشوند. به عنوان مثال کلمه احترام در تکواندو با گفتن "تکوان" یا در کاراته با گفتن "اوس" ادا میشود، در ورزش اسپوکس، ورزشکاران از کلمه "درود و سپاس" استفاده میکنند.
ورزش "اسپوکس" در سال ۱۳۹۴ توسط وزارت ورزش و جوانان شناسایی شد و تائید فعالیت رسمی خود را از ۲ معاونت حوزه قهرمانی و همگانی وزارت ورزش و جوانان دریافت کرد. از سال ۱۳۹۵ نیز تحت پوشش فدراسیون انجمنهای ورزشی رسما آغاز به فعالیت کرده است.
با توجه به فعالیت ۴ ساله این رشته، در حال حاضر ۱۹ استان کشور در ورزش اسپوکس فعال هستند. از سال ۱۳۹۶ هرسال مسابقات قهرمانی کشور برگزار شده است.
نخستین دوره در منطقه آزاد انزلی در سال ۱۳۹۶، دومین دوره در گلستان و گرگان در سال ۱۳۹۷ و سومین دوره در اردبیل و در سال ۱۳۹۸ برگزار شد.
تاکنون ۱۲ دوره کلاسهای مربیگری و داوری برگزار شده است و تقریبا ۲۸۰ داور و مربی اسپوکس پرورش یافته و به کادر مربیگری فدراسیون انجمنهای ورزشی اضافه شده اند.