پخش زنده
امروز: -
شهردار رامسر: برای ثبت جهانی باغ ۳۳ هکتاری رامسر تلاش میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، شهردار رامسر گفت: مهمترین خواسته ما برای احیای باغ ۳۳هکتاری، تسریع و تسهیل حرکت در مسیر ثبت جهانی به همراه زمین ۸هکتاری که بخشی از جنگلهای ثبت شده جهانی است، می باشد.
علی امینی شاد افزود: شهرداری رامسر دی ماه ۱۴۰۰با انتخاب مشاور جهت تهیه طرحی جامع در راستای، احیا، مرمت و ساماندهی باغ اقدام نمود و پس از حدود دوسال مطالعه و نهایتا ارائه دو جلد آسیب شناسی و طراحی باغ و تصویب مرحله به مرحله این فرایند به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ارجاع و مورد تایید قرار گرفت و متعاقب آن جهت اجرا به شهرداری ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: در این راستا ۳ پیمانکار طی فرایند قانونی اخذ شد، اما متاسفانه شنیدهها حاکی از آنست که ظاهرا در شورای فنی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هنوز تعیین تکلیف نشده و در دست بررسی است.
وی ادامه داد: خواسته ما از دولت، تسهیل گری، کم شدن بروکراسیهای فرسوده نظام اداری و از مجلس آغاز نهضت مقررات زدایی و کم کردن مصوبات مجلس و پررنگ کردن نقش ارزیابیهای قوانین گذشته و رفع موانع و نهایتا کمک به ثبت جهانی باغ ۳۳هکتاری و اتصال زمین ۸هکتاری به آن است.
شهردار رامسر گفت: یکی از موانع اصلی و زخم کهن این باغ، بلاتکلیفی بیش از دو دهه مجتمع فرهنگی و هنری نیمه کاره رها شده است و شهرداری رامسر آمادگی واگذاری زمین برای ساخت آن در نقطه دیگر و الحاق این مجتمع نیمه کاره به باغ ۳۳هکتاری است.
وی تاکید کرد: این باغ زیبا و تاریخی میتواند با گره گشایی ملی، رفع موانع پیش رو، دستورعاجل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و تصویب در شورای عالی فنی در فهرست ثبت جهانی قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: برای این باغ که یکی از عناصر ساختاری و هویتی شهر تاریخی رامسر است مطالعات جامع صورت گرفته و انتظار داریم که هرچه سریعتر تعیین تکلیف گردد.
امینی شاد افزود: اجرای این طرح پاسخی به نیازهای ورزشی، فرهنگی، تفریحی و گردشگری شهروندان و گردشگران این شهر است چرا که در سه گام این طرح اجرایی میشود و در هر مرحله همه اقدامات صورت گرفته با همکاری مشاور و نظارت مسوولان میراث فرهنگی انجام میگیرد.
وی با اظهار اینکه بابت حفظ این باغ، شهرداری هرسال ۶۰ میلیارد ریال هزینه میکند و عایداتی برای این نهاد ندارد، بیان داشت: امیدوارم در ادامه فرایند بررسی شود تا این عنصر مهم باری از دوش شهر بردارد و با تعریف پروژه هایی، چون نمایشگاه گل و گیاه و صنایع دستی و تعریف زیر ساختهای بهداشتی و حتی ورزشی نقش آفرین در اهداف شهر باشد چرا که نسخههای دیروز پاسخگوی نیازهای گردشگری و مسافران امروز و آینده نیست
وی افزود: با وجود آنکه این طرح مصوب و سه پیمانکار اخذ شده است امیدوارم پس از سالها که یکی از آرزوهای دیرینه شهروندان رامسر و گردشگران توجه جدی مسوولان در امر مرمت، حفاظت و احیای این باغ که به مزرعه گردشگری هم شهرت دارد این اقدامات بتواند گامی موثر در شکوفایی اقتصادی و جلوگیری از هرگونه دخل و تصرف به معماری این باغ باشد.
شکل گیری هسته اولیه شهر گردشگرپذیر رامسر به تاریخچه ساخت باغ، ویلاهای اقامتی، بلوار، بناهای اداری، نظامی و آموزشی به سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ بر میگردد و گسترش مناطق مسکونی پیرامون محدوده آن با شتاب انجام گرفت در همان زمان معماری منحصربفرد این مجموعه مسوولان وقت را بر آن داشت تا نسبت به ثبت ملی این اثر تاریخی اقدام کنند و سرانجام پس از سالها این اثر در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
ثبت جهانی هر مکانی خاص بر اساس معیارهای یونسکو باید حریم درجه یک و ۲ داشته و موارد فنی هم در این حریمها کامل رعایت شود، در حالی که این موضوع در مورد باغ ۳۳ هکتاری با توجه به قرار گرفتن بنای نیمه تمام مجتمع فرهنگی در داخل باغ، از نظر کارشناسان یونسکو ایراد به شمار میرفت، به طوری که سبب شد روند ثبت جهانی باغ مختل و تمامی امیدها برای احیای آن و همینطور ثبت جهانی به یاس بدل شود.
شهردار رامسر خاطر نشان کرد: همزمانی اجرای پروژههای باغ، با توجه به نیاز مردم و پررنگ شدن نقش این شهر در اقتصاد منطقه و کشور با جذب گردشگر و رضایت آنان با فرایند ثبت جهانی و حتما نظارت میراث خواسته و آرزوی ماست.