پخش زنده
امروز: -
رامسر عروس شهرهای ایران، برای مسافران و گردشگران جذاب و دیدنی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، همه ساله و به ویژه در تعطیلات نوروزی و تابستانی، مسافران و گردشگران زیادی از ایران و خارج به شهرستان رامسر غربیترین شهرستان استان مازندران سفر میکنند و از مواهب طبیعی این شهرستان زیبا بهره مند میشوند.
رامسَر که پیش از این سخت سر نام داشت در تاریخ ۱۳۱۴/۳/۸ به رامسر تغییر یافت. رامسر از سمت شرق به شیرود، از غرب به شهر چابکسر و دهستان اوشیان استان گیلان، از جنوب به کوههای البرز و از شمال به دریای مازندران محدود است.
آبوهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل است. نزدیکی جنگل و دریا زیبایی ویژهای به این شهر دادهاست و این امر موجب جذب گردشگران در همه فصلهای سال میشود. رامسر دارای فرودگاه است. مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده (که تغییر یافته «جؤر ده» به معنای دهِ بالا) بسیار زیبا و خوش آبوهوا است. شهر رامسر بالغ بر ۳۵٫۹۹۷ نفر جمعیت دارد و اهالی آن به گویش رامسری سخن میگویند. رامسر سابقاً جزئی از شهرستان تنکابن بوده که در سال ۱۳۶۴ طبق تقسیمات جدید کشوری از این شهرستان جدا شدهاست.
جاذبههای گردشگری رامسر
شهرستان رامسر با زیبایی وصف ناپذیر در استان مازندران در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل رؤیایی دریای خزر آرمیده و با برخورداری از جاذبههای گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح است.
وجود قلههای مخروطی شکل با پوشش انبوه گیاهان متنوع، باغهای مرکبات، چای، مزرعههای برنج، برخورداری از ساحل زیبا، منطقههای ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهای گرم معدنی، وجود فرودگاه و هتلهای قدیم و جدید این شهر را به یکی از شهرهای منحصربهفرد تبدیل کردهاست.
وجود آبهای گرم معدنی در نزدیکی ساحل دریا و چند وان و استخر آب گرم معدنی در شهرهای کتالم و سادات شهر، بوستان جنگلی صفارود در میان دره، روستای جواهرده در ارتفاع ۱۸۰۰ متری سطح دریا، قله مخروطی شکل مارکو و جداشده از سلسله کوههای البرز در شرق رامسر، چشمه دمکش در دهستان اوشیان و شرق رامسر جنگل دالخانی در مسیر رامسر به تنکابن، کاخ موزه تماشاگه خزر نزدیک هتل بزرگ رامسر و سرولات در شرق رامسر و دهها اثر تاریخی و دیدنی سبب شدهاست که سالانه هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از رامسر عروس شهرهای ایران دیدن کنند همچنین رامسر یکی از نزدیکترین فواصل میان کوه و دریا را داراست که این ویژگی بر جذابیت رامسر افزودهاست.
سواحل رامسر
• دهکده ساحلی
.ساحل خلج
• ساحل نقرهای
• ساحل توسکاسرا (شهربازی)
• دهکده ساحلی
• پلاژ ساحلی شهرداری
• ساحل کتالم (میانحاله)
جواهرده
یکی از روستاهای شهرستان رامسر در استان مازندران است. این روستا در فاصله ۲۷ کیلومتری رامسر در دهستان سختسر و در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری البرز قرار دارد. جمعیت روستای جواهرده بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ حدود ۹۸۰۰ نفر (۲۴۷۰ خانوار) است. البته این جمعیت هرگز در تمامی طول سال ساکن این روستای مدرن نیستند؛ چرا که تنها چهار ماه از سال در این روستا زندگی میکنند. مردم روستا به دامداری، کشاورزی و باغداری مشغول اند و صنایع دستی آن شامل نمدمالی، سفال، آهنگری و مسگری است. تنها راه ارتباطی جواهرده به رامسر منتهی میشود و از راه کوهستان با قزوین نیز مرتبط است.
امروز آب آشامیدنی منطقه نیز از چشمههای متعددی، چون «سلیمان»، «برشی» و «کوه کین» تأمین میشود که در گذشته افراد خیرخواه، آب چشمهها را تا نزدیکی ده هدایت کردهاند. «جواهرده» ۱۲ محله قدیمی دارد که «جولاخیل» بزرگترین محله ده و بعد از آن «اوشیان سر»، «سید محله»، «برشی محله»، «آموسی خیل»، «صیقل محله»، «چاک دشت»، «سراب یا کربلا بنه»، «رمک محله»، «تنگدره»، «فتوک محله»، «کهنه تنگدره» و «شل محله» از دیگر بخشهای این ده بهشمار میروند.
تله کابین
مجموعه رفاهی تفریحی شهر سبز رامسر در ۵ کیلومتری غرب شهر رامسر واقع شدهاست.
این مجموعه دارای بخشهای تجاری، تفریحی و هتل میباشد که در دو بخش ساحلی و کوهستانی واقع شدهاند.
امکانات سایت ساحلی
• کلوپ دریایی: جت اسکی، اسکی روی آب، شاتل دریایی، قایقهای تفریحی
• شهر بازی
• پیست کارتینگ که دارای استاندارد بینالمللی به طول ۶۰۰ و عرض ۸ متر است.
• پیست پینت بال
• تالار و رستوران پذیرایی تا ظرفیت ۸۰۰ نفر، فست فود، کافی شاپ و رستوران سنتی تله بام
• فروشگاههای تجاری و غرفه فروش صنایع دستی، غرفه فروش و عرضه مستقیم غذاها و محصولات محلی مخصوص شمال ایران و آژانس هواپیمایی و خدمات گردشگری وشعب بانکهای تجارت، پاسارگاد و پست بانک به همراه دستگاههای خود پرداز متعدد و خدمات اینترنت
• آلاچیقها
• ساحل شنی به همراه اسکله دریایی
امکانات بخش کوهستانی
• زیپلاین
• هتل
• رستوران و کافی شاپ
• فروشگاه صنایع دستی و هنری
قلعه مارکوه
قلعه مارکوه مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان رامسر، شهر کتالم، مسیر جاده تلارسر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۳۴۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
نام این قلعه برگرفته از کوهی است که بر روی آن قرار دارد. در مورد نام این کوه نیز نظرهای گوناگونی وجود دارد. برای مثال عدهای وجود مار در این کوه را علت نامگذاری این کوه میدانند که البته با توجه به اینکه در گویش محلی استفاده از کلمه فارسی «مار» رایج نبوده، احتمال این علت نامگذاری را بسیار کم میکند. اما تحقیقات دیگری هم به ریشه دیگری برای نامگذاری این کوه اشاره دارد: در نوشتههای تاریخی بیان شدهاست، چون این مناطق مکان زندگی اقوام آمارد بودهاست به همین دلیل نام این کوه مارد کوه بود است که گذر زمان ان را مارکوه کردهاست. این کوه از دور شبیه مار بزرگی میماند که سر از زمین بیرون آورده میتوان گفت نامگذاری این کوه و قلعه و اقوام اش به مارد و مارد کوه به این دلیل باشد که البته جزء حکومتهای محلی و متحد با قوم ماد بودند شاید اسم سخت سر و دریای مازندران هم برگرفته از همین کوه سنگی و ساکنانش باشد.
روستای نیاسته
نیاسته منطقه شهری است در کتالم رامسر.
منطقه شهری حومه بخش رامسر که در ۱۲ کیلومتری جنوبشرقی رامسر و ۲ کیلومتری جنوب جادهٔ رامسر به تنکابن. در کنار رودخانه و در دشتی معتدل واقع است.
آب نیاسته از رود نسارود است و هوای خنک و مرطوبی دارد. محصول عمدهاش برنج و مرکبات و شغل اهالی آن زراعت، باغبانی و پرورش گل است.
نیاسته بیشتر دارای زمینهای زراعتی و باغی است و قلعه تاریخی مارکوه در آن وجود دارد.
جنگل دالخانی
جنگل دالخانی یکی از جاهای دیدنی رامسر است. این جنگل زیبا با وسعتی در حدود ۶۰۰ هزار مترمربع، در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق رامسر و در مسیر جاده رامسر-تنکابن، در استان مازندران قرار دارد. جاده جنگلی دالخانی از جاده میرزا کوچک خان یا جاده کتالم- هریس آغاز و به روستاها و مناطق ییلاقی جنت رودبار و گَرسِماسَر ختم میشود.
درختان و پیچهای جاده جنگل دالخانی در بیشتر نقاط دالانهای سبز شگفتانگیزی را ایجاد کردند. این جاده جنگلی همچون جادههای جنگلی دوهزار و سه هزار جزو زیباترین جادههای جنگلی ایران محسوب میشود.
در ضمن در دالان بهشت رامسر میتوانید شاهد دریاچهای در جنگل، رودخانه، دریای ابر و آبشاری زیبا در جنت رودبار و همچنین آبشار دیگری در نزدیکی گرسماسر باشید. جنگل دالخانی یا دالیخانی علاوه بر اینکه مکان بکری برای پیادهروی و کمپ زدن است، با ارتفاع ۸۰۰ متر جنگلی نیمه مرتفع بهشمار میرود و برای علاقهمندان به کوهنوردی در جنگل گزینه بسیار خوبی محسوب میشود. این جنگل نسبت به سایر جنگلهای ایران چندان با زباله آلوده و زشت نشدهاست و به همین دلیل میتوانید شاهد چهره زیباتری از طبیعت جنگلی باشید.
سد میجران
دریاچه سد خاکی میجران روی رودخانه نسارود واقع شدهاست؛ برای بازدید از این دریاچه باید جاده جنت رودبار را در پیش بگیرید و پس از پشت سر گذاشتن روستاهای گانگسر و روستای پیازکش به روستای تالشسرا میرسید، پس از عبور از روستای تالشسرا، در کمتر از ۲ کیلومتر از جاده اصلی به یک سهراهی میرسید.
با طی مسافتی در حدود ۱٫۵ کیلومتر در سمت راست به تاج سد مجیران میرسید؛ اما برای رسیدن به دریاچه جنگل دالخانی باید مسیر چپ را انتخاب کنید که پس از طی یک کیلومتر در آن به روستای کلچه کی میرسید. در این روستا مسیر آسفالت به اتمام میرسد و باید مسیری خاکی در حدود هفت کیلومتر را با پای پیاده یا ماشین مناسب طی کنید تا به دریاچه سد میجران برسید. دریاچه سد میجران ۲۴ کیلومتر با رامسر فاصله دارد و طی کردن مسیر ۳۸ دقیقه طول میکشد. پارک جنگلی دالخانی ۸٫۶ با دریاچه سد میجران فاصله دارد و فاصله زمانی بین دو نقطه ۱۹ دقیقه است.
دیدن رود مارپیچ نسارود که همچون مار بزرگ آبی در میان جنگلهای انبوه، هر گردشگری را ذوقزده میکند. در ضمن میتوانید در طول مسیر رامسر به این دریاچه از جنگل عمران و رودخانه چالکرود و فضای زیبای اطراف آن نیز دیدن کنید. در صورت تمایل برای بازدید از این مکانهای زیبا پس از عبور از روستای لیماک و روستای لتر، به رودخانه چالکرود میرسید و در انتهای این مسیر که طول آن ۵٫۵ کیلومتر است، جنگل عمران پیش روی خود میبینید. بازدید از این مناطق را بههیچوجه از دست ندهید.
پارک جنگلی دالخانی
این پارک جنگلی با ارتفاع ۱۱۰۰ متر از دریا دارای امکاناتی رفاهی مناسبی نظیر محل مناسب کمپ، بعد سرویس بهداشتی است یک چشمه نیز در آن قرار دارد. در صورتیکه قصد شبمانی در دل جنگل را دارید، این پارک جنگلی محل مناسبی است.
روستاهای گرسماسر و جنت رودبار
پس از طی ۲۳٫۴ کیلومتر از جنگل دالخانی به گرسماسر میرسید. طیکردن این مسیر در حدود ۴۴ دقیقه طول میکشد. این روستا یکی دیگر از جاذبههای بکر جنگل دالخانی و جاهای دیدنی استان مازندران است و دریای ابر جنگل دالخانی را بهبهترین شکل میتوانید در آن ببینید. این روستا در واقع بلندترین نقطه جنگل دالخانی محسوب میشود و از این مکان میتوانید شاهد مناظر زیبایی از رامسر نیز باشید. از تفرجگاههای این روستا میتوان به چشمههای آب معدنی سرد امیرخانی، پولاد، رستم و سر چهار پیچ اشاره کرد.
پس از بازدید از روستای گرسماسر میتوانید بهسمت دهستان جنت رودبار حرکت کنیم که ۱۹٫۴ با آن فاصله دارد و فاصله زمانی بین دو نقطه ۴۰ دقیقه است.
جنت رودبار یکی از مناطق خوش آب جنگل دالخانی محسوب میشود و درگذشته آبشارهای زیادی وجود داشتهاست؛ اما متأسفانه تعداد بسیاری از آنها براثر سیلاب یا خشکسالی از بین رفته و تنها یک آبشار در آن باقیماندهاست که باید برای رسیدن آن باید مسیر دشواری را درحدود ۴۰ دقیقه پیاده طی کنید. در این روستا ییلاقهای زیادی وجود دارد که از میان آنها میتوان به اکراسر، چاک، چرتمه، نمکدره، ایزکی و جیرود اشاره کرد که هرکدام از آنها آبوهوای دلنشین و مناظر بسیار زیبایی دارند.
روستای جنت رودبار پایتخت که گلگاوزبان کشور نیز شهرت دارد و هرسال در حدود سی تا چهل تن گلگاوزبان از مزارع آن برداشت میشود. در ضمن چند سالی است که در خردادماه جشنواره ملی گلگاوزبان در این دهستان برگزار میشود. در این جشنواره برنامههایی همچون آشنایی مردم با گلگاوزبان و سایر گیاهان دارویی، اجرای موسیقی زنده، نمایش صنایعدستی و شیرینیهای محلی اجرا میشود. در این روستا هم میتوانید پدیده دریای ابر را مشاهده کنید؛ اما زیبایی آن بهاندازه دریای ابر گرسماسر نیست.
آبشار سیاسرت
این آبشار که از کوه سماسوس سرچشمه میگیرد، به کوهها، دامنهها و مناظر جنگلی زیبایی اطراف خود زیبایی وصفناپذیری بخشیدهاست.
نقطه پایانی مسیر ماشینرو این آبشار ۱۰٫۸ کیلومتر با پارک جنگلی دالخانی و طیکردن این مسیر ۱۷ دقیقه طول میکشد. پس از رسیدن به این نقطه برای بازدید از آبشار باید ۴۵ دقیقه پیادهروی کنید؛ البته برای طیکردن این مسیر باید از کفش مناسب استفاده کنید و توانایی پیادهروی در مسیرهای شیبدار را نیز داشته باشید.
روستای اربکله
از دیگر جاذبههای گردشگری منطقه جنگل دالخانی میتوان به روستای اربه کله یا اربکله در ۱۰٫۶ کیلومتری شمال غرب دریاچه سد میجران اشاره کرد. در صورت تمایل میتوانید قبل از بازدید دریاچه سد میجران ایران از این روستا دیدن کنید؛ بنابراین میتوانید قبل از آغاز مسیر جنگل دالخانی بازدید کوتاهی هم از این روستا داشته باشید. برای بازدید از این روستا ابتدا باید خود را از رامسر به سادات شهر و سپس از طریق جاده اربکله خود را به این روستای زیبا برسانید. در نقاطی از این روستا میتوانید منظره دریا و جنگل را در کنار یکدیگر ببینید.
پیچ هفت شهدا، یادبود شهدای ترور
در مسیر پارک جنگلی دالخانی پیچی به نام پیچ هفت شهدا وجود دارد. در ۱۵ خرداد ۱۳۶۱ منافقین با تیراندازی به هفت نفر از سرنشینان خودرویی را به شهادت رساندند و امروزه این پیچ که در آن بنای یادبودی ساخته شده، به محلی برای ادای احترام تبدیل شدهاست.
خوراکیهای جنگل دالخانی
در طول مسیر خوراکیهای خوشمزه زیادی مثل عسل طبیعی، ذرت و میوههای محلی (مانند ازگیل) به فروش میرسد. دکههای فروش آش و چای محلی نیز کموبیش در اطراف جاده به چشم میخورند. رستورانهای زیادی نیز در این جاده جنگلی وجود دارد. رستوران دامان با دکوراسیون منحصربهفرد و سازهها، کلبهها و آلاچیقهای چوبی یکی از محبوبترین و معروفترین رستورانهای این جاده است که در آن با غذاهای محلی مثل ماهی کبابی و چای از مهمانها در فضای باز با منظرهای بینظیر پذیرایی میشود.
در جنگل دالخانی حیوانهای وحشی مانند شغال (خرس هم در این حوالی دیده شدهاست) و حشرات خطرناک وجود دارند؛ بنابراین در صورت تمایل برای کمپ زدن باید به این موضوع توجه کنیم. از میان گونههای متنوع گیاهی این منطقه میتوان به گونههای گوناگون شاهبلوط، شمشادهای متنوع، راش، ملچ، اقاقیا، ارس، مندی، گوجه جنگلی، ازگیل، زرشک، فندق، کولهخاس و سرخ ولیک یا زالزالک وحشی اشاره کرد.
پارک جنگلی صفارود
این پارک جنگلی که رودخانه صفا رود و یک چشمه آب گازدار را در خود جای دادهاست در ۹ کیلومتری جاده جواهرده رامسر قرار دارد و فاصله آن با دالان بهشت رامسر تقریباً ۲۹ کیلومتر (۵۰ دقیقه) است.
برج چشمانداز
برج چشمانداز رامسر یکی از لوکسترین برجهای شمال کشور میباشد؛ که با ویو ابدی بدون هیچگونه مشرفی و ویو بصورت ۳D به همه جهت میباشد. مهندسی و طراحی و نظارت آن از کشور آلمان بوده و یکی از برجهای ویژه در ایران است.
هتل قدیم رامسر
هتل قدیم رامسر با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر در دامنه کوههای جنگلی و فضای سبز با محوطهسازی چشمنواز جای گرفته و در سال ۱۳۱۷ خورشیدی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. در ۳۰ تیر ۱۳۵۲ این بنا ثبت آثار ملی شد. زیربنای این هتل حدود پنج هزار متر مربع در سه طبقه به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتلهای خاورمیانه بهشمار میرود.
آبهای گرم معدنی
بخشهای گستردهای از مرکز شهر رامسر از آبهای گرم معدنی با خاصیتهای طبی و درمانی برخوردار بوده که گردشگران زیادی از این آبها بهرهمند میشوند. چشمههای آب گرم چندین رشته را تشکیل میدهند و به چشمههای گوگردی گازدار معروف هستند و در نقاطی مانند جواهرده، کتالم، سادات محله و خود شهر رامسر واقع شدهاند که چشمهها توسط اهالی محلی و توریستها مورد استفاده قرار میگیرند و علاوه بر خاصیت درمانی این چشمهها، طبیعت زیبا و محیطی دیدنی را برای گردشگران فراهم کردهاند و مجموعه هتلهای رامسر، شهرداریهای محلی و بخش خصوصی از طریق ایجاد استخر شنا، دوش و وانهای متعدد، محلهای مناسبی را برای استفاده و استحمام مسافران و مردم محلی ایجاد کردهاند وجود این آب گرمها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصربهفردی را به رامسر بخشیدهاست. البته در فاصله پنج کیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای کتالم و سادات شهر نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجوددارد که برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است. مانند ابگرم رضا شاه و آبگرم جدید رضا شاه. میزان دمای بزرگترین آبگرم معدنی رامسر که به شماره یک معروف است درجه سانتیگراد است که بهترین حد تحمل بدن میباشد.
موزهها
کاخ مرمر رامسر
کاخ سلطنتی رامسر یا کاخ مرمر یکی از نفیسترین آثار دوران پهلوی در ایران است. این کاخ در سال ۱۳۱۶ به بهرهبرداری رسید و تا انقلاب سال ۱۳۵۷ به عنوان اقامتگاه خانواده پادشاهی استفاده میشد. ساختمان کاخ در میان باغی به مساحت ۶۰۰۰۰ متر قرار دارد که اولین نهالهای مرکبات اصلاح شده و گیاهان تزیینی نایاب در این باغ کاشته شدهاست و یکی از جالبترین و متنوعترین باغهای ایران است.
معماری این کاخ با زیر بنای حدود ششصد متر و اثر هنرمندان ایرانی است. بنای کاخ از سنگ مرمر سفید رگه در با ایوانی دارای ۴ ستون حجاری شده از سنگ مرمر یکپارچهاست و در دو سوی پلکان پشت کاخ، دو مجسمه مرمرین ببر قرار گرفتهاست. در ابتدای بنا یک تالار مرکزی قرار دارد که دربهای اتاقهای جانبی به آن باز میشود. تالار مرکزیِ کاخ به دو اتاق بزرگ راه دارد. سالن پذیرایی و کنفرانس با فرشی پشمی به مساحت ۸۲ متر و نیم، اثر دست هنرمندان کرمانی در این بخش پهن شده که بزرگترین فرش مجموعه است. زمینه فرش، سورمهای رنگ است و با طرحهایی از ترنج و گل و بوته تزئین شدهاست. مبلمانی فرانسوی از ۲۰۰ سال قبل در این سالن قرار گرفته و گنجهها و دکوریها، آن را به فضایی مجلل تبدیل کردهاند.
پس از انقلاب ۱۳۵۷، این کاخ تحت مالکیت بنیاد مستضعفان قرار گرفته و با عنوان تماشاگه خزر به صورت موزه برای عموم قابل بازدید است. آثار به نمایش درآمده در این موزه شامل مبلمان، شمعدانها و بوفههای آنتیک، مجسمههای برنزی و مرمرین نفیس و تابلوهایی از هنرمندان مشهور جهان است. در محوطه جلوی کاخ درخت کاجی به بلندای ۲۳ متر وجود دارد که در سال ۱۳۹۲ خورشیدی کاشته شدهاست. این کاج به نام کاج کاشفی معروف است. ضخامت این درخت بیش از نیم متراست. در حوض جلوی کاخ نیز حوض آبی رنگی وجود دارد که در آن تعدادی ماهی خاویار جهت تزیین نگهداری میشوند.
کاخ موزه عاج
موزه عاج رامسر از این حیث یک موزه بی نظیر است که اولین و تنها موزه رسمی عاج در ایران و خاورمیانه به حساب میآید. در این موزه بازدید کنندگان شاهد آثار حاصل از هنرنمایی هنرمندان بر روی عاج فیل از سراسر ایران و حتی دنیا خواهند بود. این موزه که در مجموعه فرهنگی و تاریخی شهدای رامسر قرار دارد.
• این موزه در ایران و حتی خاورمیانه نمونه بی نظیری است که بازدید از این موزه میتواند برای گردشگران ایرانی و خارجی تجربه منحصر به فردی محسوب شود.
بر اساس شواهد و اسناد قدمت بنای موزه عاج رامسر نزدیک به ۹۰ سال است. این کاخ و باغ در شهر رامسر چندین جاذبه زیبای گردشگری شامل کاخ مرمر، موزه عاج و حمام قدیم را در خود جای دادهاست.ساخت این کاخ از سال ۱۳۱۲ شروع و در سال ۱۳۱۶ به اتمام رسیدهاست. این کاخ در زمان محمدرضا شاه پهلوی صرفاً جنبه تفریحی داشتهاست و همانطور که اسناد تاریخی نشان میدهد در گذشته در این بنا چندین تصمیم مهم کشوری گرفته شدهاست. بعد از انقلاب تا سال ۱۳۷۹ که کاربری این کاخ تغییر پیدا کرد و به کاخ موزه تبدیل گشت، بسته بود و در سال ۱۳۹۵ کاخ تاج الملوک در مجموعه کاخ و باغ رامسر به موزه عاج اختصاص یافت.
در موزه عاج رامسر همانطور که از نام آن پیداست هنرهای مربوط به عاج فیل به نمایش درآمده است. در این موزه عاجهایی به چشم میخورد که با هنرنمایی هنرمندان سراسر ایران و حتی جهان به شکلهای مختلف مانند صفحه شطرنج، کشتی و مجسمههای بسیار زیبا تبدیل شدهاند. قریب به ۳۰۰ اثر هنری زیبا که بر روی عاج فیل انجام شدهاست، در موزه عاج رامسر نگهداری میگردد و به نظر میرسد ارزش این آثار هنری گرانبها حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. در این موزه علاوه بر هنرهایی در رابطه با عاج، هنرهایی که روی سایر اجزای حیوانات انجام شده نیز به چشم میخورد که از آن جمله میتوان به لوسترهایی که از شاخ گوزن ساخته شدهاست، اشاره کرد.
موزه آوندهای تاریخی رامسر
بنای موزه به دوره پهلوی اول برمیگردد. قدمت آثار موجود در موزه تاریخی از ۳هزار سال پیش از میلاد تا دوره معاصر بوده و اشیایی، چون ظروف سفالی، سنگی، چینی، سرامیک، شیشه، بلور و ظروف فلزی همچون برنز، نقره، برنج، مس و ظروف میناکاری را شامل میشود.
ظروف مایعات تمدن املش و مارلیک از جمله آثار شاخص این موزه بهشمار میآید. چینی فرمایشی دوره قاجار، ظروف زیبای میناکاری شده و ظروف بلور اروپایی نیز از آثار منحصربهفردی است که در این موزه به نمایش درآمده است.
موزه آوند تاریخی مجتمع فرهنگی موزه شهدای رامسر در سال گذشته بعد از یک دوره مرمت و بازسازی در بنای آشپزخانه قدیم که در ضلع جنوبی موزه عمارت مرمر واقع شده، راهاندازی شدهاست.
واژه «ظرف» عربی است و به همین دلیل برای پاسداشت زبان فارسی، نام آوندهای تاریخی انتخاب شد.
موزه مردمشناسی رامسر
موزه مردمشناسی رامسر یکی از سه موزه خصوصی در مازندران است که مجوز رسمی ۱۰ ساله از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارد. در این موزه غرفههایی برای ابزار و ادوات و وسایل مردمشناسی که مورد استفاده مردم منطقه بوده، اختصاص یافتهاست. به جهت شباهتهای فرهنگی که بین سه استان شمالی کشور (مازندران، گیلان، گلستان) وجود دارد، وسایل و ابزار مربوط به زندگی مردم بسیار مشابه بوده و میتوان گفت اگرچه موزه مردمشناسی رامسر در نگاه اول یک موزه محلی به نظر میرسد، اما آنچه که در آن به نمایش درآمده در حد یک موزه منطقهای است. موزه مردمشناسی، محلی برای آشنایی با زندگی اقوام دیگر، مکانی برای اندیشه و تفکر و فرصتی برای آموزش و یادگیری است. موزه مردمشناسی رامسر تنها مکانی است که میتواند قسمتی از فرهنگ و تمدن گذشته مردم این منطقه را بازگو کند. موزه مردمشناسی رامسر به دلیل قرار گرفتن در کنار موزههای شناخته شده این شهر همچون کاخ مرمر و موزه عاج، یکی از پربازدیدترین موزههای مردمشناسی است.
موزه مردمشناسی شمال رامسر یکی از موزههای غیردولتی استان مازندران است که با مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در اسفند سال ۱۳۸۹ با کمک بخش خصوصی افتتاح گردید که به معرفی آداب و رسوم مردم رامسر و حفظ صنایع دستی و آثار گذشتگان میپرداخت. این موزه به معرفی نوع زندگی مردم رامسر در ۲۰۰ سال گذشته میپردازد. موزه مردمشناسی رامسر به همت جناب آقای عیسی خاتمی استاد بازنشسته جامعهشناسی راه اندازی شد و اموال فرهنگی آن در طی یک دوره زمانی ۳۰ ساله از (۱۳۶۰ تا ۱۳۹۰) به تدریج گرد آوری و خریداری شدهاست. این موزه شامل آثار مربوط به مردم شهرستان رامسر و نیز دیگر مناطق استانهای مازندران و گیلان در دورههای قاجار و معاصر است که بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، به دلیل مسائل مالی و هزینههای مربوط به نگهداری اشیا تعطیل شد. فرماندار و شهردار وقت رامسر در سال ۱۳۹۵ به حمایت از این مجموعه پرداخت و دهکده تخصصی صنایع دستی و موزه مردمشناسی رامسر در پلاژ شهرداری بازگشایی شد. شعبه دوم موزه مردمشناسی در مکان مجتمع شهدای رامسر در فروردین ۱۳۹۶ بازگشایی شد.
در این موزه غرفههایی برای بیش از ۷۰۰ قطعه انواع ابزار، اشیاء و اموال فرهنگی و وسایل مردمشناسی که مورد استفاده مردم منطقه و استانهای شمالی ایران بوده، اختصاص یافتهاست. علاوه بر غرفههای ذکر شده، فضای داخلی، یک خانه سنتی شمالی با چیدمان کاملاً قدیمی است و وسایلی نظیر قابلمه گلی، کف گیر، ماهی شور و همچنین کوره آهنگری با دم چرمی قدیمی و دستگاه چادر شب بافی (پاچال) را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهد.
شعبه دوم موزه مردمشناسی رامسر، در بنایی ۲ طبقه با وسعت ۳۰۰ متر مربع دایر است. زمین این شعبه از سوی شهردار به مؤسس موزه اهدا شدهاست. معماری این بنا همچون خانههای سنتی شمال است و چیدمان آن نیز زندگی مردم بومی منطقه را یا دآوری میکند.
موزه تاریخ طبیعی رامسر
موزه تاریخ طبیعی رامسر یکی دیگر از موزههای غیردولتی رامسر است به همت آقای اسماعیل پوررسمتی در سال ۱۳۹۶ تأسیس شد. در این موزه گونههای زیستی مختلف مانند صدفها، سنگها، سنگوارهها، حشرات، پرندگان، جانوران، و گیاهان نگهداری میشود که برای آشنایی علاقهمندان بهویژه کودکان و نوجوانان با محیط زیست و طبیعت مکان مناسبی است.
دریاچه و رودها
• دریاچه سد میجران
• دریاچه قو
دریاچه قو
• صفا رود که بسیار سرکش و وحشی است در هر دسته چند شاخه شده که شام رودخانه زکی محله، رودخانه لاکش محله، رودخانه فتوک محله، رودخانه رضی محله، رودخانه نارنج بن
• ترک رود
• نسارود
• چالکرود
• سرخانی رود
• چالدره رود
• پلنگ رود
• نمک رود
• رمک رود
• شوراب سر رود
• برشی رود
• میانحاله رود
آبشارها
• آبشار آزارک
آبشار صفارود
• آبشار ایج
• آبشار سیاسرت
• آبشار آزارک
• آبشار احسینه
• آبشار هیسیان
• آبشار چاردره
• آبشار راشمه دره
• آبشار خشکا
بازار قدیم (ترشیجات)
مراکز خرید
بازار بزرگ بینالمللی آرامش رامسر
• بازار قدیم
• باراز جدید رامسر (سه شنبه)
• بازار سادات شهر (چهارشنبه)
• بازار کتالم (دوشنبه)
• بازار ماهی فروشان (لپاسرک) و (بین دو پل)
• بازار صنایع دستی
• مرکز خرید آرامش
• مرکز خرید آفرینش
• مرکز خرید نگین
• مرکز خرید ابریشم
شهربازی سرزمین رؤیاها
• شهربازی توسکاسرا
• شهر بازی سرزمین رؤیاها
•
فرودگاه رامسر
در حال حاضر فرودگاه برای پروازهای خصوصی و ورزش در کنار سواحل دریای خزر کایت موتوردار و .. استفاده میشود. روزانه دو یا سه پرواز مسافربری با ظرفیت حدود ۶۰–۷۰ نفر به صورت رفت برگشت از رامسر به تهران انجام میشود. در روزهای دوشنبه و جمعه پرواز رامسر- مشهد - رامسر برقرار است.
کنوانسیون رامسر
کنوانسیون مربوط به تالابهای مهم بینالمللی، به ویژه تالابهای زیستگاه پرندگان آبزی معروف به کنوانسیون رامسر پیمانی بینالمللی برای حفاظت از تالابها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها (به ویژه پرندگان آبزی) است که در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر به تصویب رسید. در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ کشور شرکتکننده رسید. در حال حاضر این پیمان ۲۴۱۲ مکان به وسعت بیش از ۲۵۴هزار هکتار در ۱۷۱ کشور را پوشش میدهد.
این پیمان با تلاش اسکندر فیروز رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران تهیه شد. تعریف تالاب در این کنوانسیون بسیار موسع است و شامل «مردابها و باتلاقها و لجنزارها یا آبهای طبیعی یا مصنوعی اعم از دایمی یا موقت است که آبهای شیرین -تلخ یا شور در آن به صورت راکد یا جاری یافت شود- از آن جمله است آبهای دریا که عمق آنها در پایینترین نقطه جزر از شش متر تجاوز ننماید.» (ماده ۱ - بند۱)
این کنوانسیون هماکنون ۲۴۱۲ تالاب به وسعت بیش از ۲۵۴ میلیون هکتار را پوشش میدهد. بریتانیا با ۱۷۵ تالاب بیشترین تعداد و کانادا با ۱۳میلیون هکتار بیشترین وسعت از تالابهای خود را تحت پوشش این معاهده در آوردهاند.
احمدی از مسافران نوروزی در رامسر گزارش می دهد: