پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر رئیس جمهور: توقع از صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت های دانش بنیان پاسخگویی به نیازهای مبرم اقتصادی کشور است که حاصل آن شکوفایی خواهد بود.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، محمد نهاوندیان در مراسم تودیع و معارفه رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت : چالش اصلی اقتصاد ایران انتقال از رشد اقتصادی متکی بر منابع و ذخایر به رشد مبتنی بر بهره وری و نوآوری است.
وی افزود : اقتصادها در دنیا بر سه دسته رشد بر پایه منابع و ذخایر، رشد مبتنی بر بهره وری و در نهایت رشد مبتنی بر نوآوری تقسیم می شود که اقتصاد ایران در میان دو دسته اول و دوم قرار دارد.
نهاوندیان با انتقاد از سیاست گذاری بدون درنظرگرفتن منابع گفت: بهتر است به جای تصویب هزار میلیارد تومانی بودجه که در نهایت 25 میلیارد تومان آن به صندوق تخصیص می یابد یا با کلنگ زنی هزاران میلیارد تومانی در استان ها که در نهایت یک بیستم و حتی یک سی ام بودجه آن اختصاص می یابد و برای اتمام آن طرح ها 25 تا 30 سال زمان لازم است، طرح های ارزشمندتر و اولویت دار مد نظر باشد.
وی گفت: در این روند نوعی آینده فروشی صورت می گیرد و باید برنامه ریزی ها براساس واقعیت ها صورت گیرد و "تا بارانمان نبارد صدای رعدمان برنخیزد".
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید از تجربه پیشین درس بگیریم و تصمیم های واقع نگر داشته باشیم، افزود: پس از سه دهه این افتخار نیست که مسئله مهم و مبرم اقتصادمان این باشد که گندم مورد نیاز آیا بموقع وارد می شود یا به مشکل برمی خورد آنهم پس از سالها که جشن خودکفایی گرفتیم.
نهاوندیان با ابراز امیدواری به هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: متاسفانه در گذشته ناهماهنگی های کاملا محسوس میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم در کندی کار و تصویب آیین نامه و پیشبرد اهداف بسیار موثر بود که امیدوارم اصطکاک ها کاهش و هماهنگی ها افزایش یابد.
وی افزایش ضرورت رشد بهره وری زمین و آب در اقلیم نیمه خشک ایران را یادآور شد و افزود: توفیق صندوق نوآوری و شکوفایی مستلزم پیوند قوی با سطح سیاست گذاری در حوزه صنعت و نظام بانکی اعتباری کشور است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هزینه از منابع نفتی برای اداره امور ، خدمت نیست ، گفت: نوآوری و خلاقیت با بخشنامه و ایجاد سازمان عریض و طویل دولتی حاصل نمی شود و اگرچه دولت می تواند نقش توسعه ای خود را ایفا کند اما نقش ان ارتباط دادن دو عامل صنعت و طرف تقاضاست.
وی خاطرنشان کرد: از زیان های درازمدت محدودیت های تعرفه ای و سیاست های تجاری ایستا این است که کیفیت ، رشد کافی ندارد.
عضو هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه حمایت دولت در این باره باید پیچیده و هوشمندانه باشد ، افزود: قطعا باید به گونه ای حمایت کنیم که دونده در مسابقات بین المللی موفق شود و دولت می تواند تامین مالی ابتکار و نوآوری را انجام دهد.
نهاوندیان گفت: این صندوق می تواند نقش تعیین کننده در گذر مرحله ای توسعه اقتصادی ایران ایفا کند و نقطه اثربخشی سرمایه گذاری را در حمایت از نوآوری بخش خصوصی دنبال کند و شرکت های دانش بنیان احساس کنند در حوزه نوآوری با میدان عمل بازتری مواجهند.
نهاوندیان یادآور شد: اگر صندوق به درستی وظیفه خود را انجام دهد مسابقات پرسودی در کشور شکل می گیرد و با راه اندازی مسابقه ابتکار در کشور جوانانمان بجای اتکا بر بخت و اقبال برای پولدارشدن به ارائه ایده های ابتکاری روی می آورند و سرمایه عظیمی در پی فکر نو حرکت می کند.