پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه شاهد گفت: علاقهمندان برای شرکت در همایش بین المللی تحول در علوم پایه بر اساس جهان بینی توحیدی تا ۱۵ آبان فرصت دارند مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احمد چلداوی امروز (یکشنبه) در نشست خبری برگزاری همایش بین المللی "تحول علوم پایه بر اساس جهان بینی توحیدی" گفت: علم امروز بدون نیاز به جهان بینی توحیدی به مسیر اشتباه خواهد رفت.
رئیس دانشگاه شاهد گفت: علوم پایه اگر بر اساس دیدگاه توحیدی گسترش یابد، موفقتر و خدمات شایسته تری به جوامع انسانی خواهد کرد.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه علوم پایه از یک وجهه خاصی برخوردار است، افزود: امروزه علوم پایه از دین بهره کمی میبرد. از نظر محتوی باید مسائل و مشکلات را بجای جزء نگری، بصورت کل نگری درنظر بگیرد.
او به موضع چگونگی و نحوه شیوه اجرای علوم پایه اشاره کرد و گفت: کارکردی کردن و نافع بودن علم بسیار اهمیت دارد و نباید علمی باشد که منجر به ساخت بمب اتم و فاجعه هیروشیما و ناکازاکی و یا بمباران مردم مظلوم غزه را بوجودد آورد.
احمد چلداوی با بیان اینکه علاقهمندان تا ۱۵ آبان ۱۴۰۳ فرصت دارند مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند، افزود: علم امروز بدون نیاز به جهان بینی توحیدی به مسیر اشتباه خواهد رفت.
او گفت: نگاه دانشگاه جامع شاهد در آموزش بر پایه دین و اخلاق است و بعنوان دانشگاه تراز انقلابی متصدی برگزاری این همایش بین المللی خواهد بود.
احمد چلداوی در تشریح اولین همایش بین المللی "تحول علوم پایه بر مبنای جهان بینی توحیدی" با بیان اینکه این همایش باید صدها سال پیش برگزار میشد، گفت: باید با جدیت برگزاری این همایش را پیگیری شود دین و ارزشهای دینی باید وارد علوم پایه شود. بر این اساس این ارزشها در سه ساحت محتوی، شیوهها و روش ها، کارکرد و کاربردها میتواند وارد علوم پایه شد.
چلداوی اظهار امیدواری کرد: اولین همایش تحول علوم پایه بر اساس جهان بینی توحیدی در سطح بین المللی، ادامه دار باشد.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه علم به تنهایی و بدون نیاز به دین و ارزشهای دینی به مقصد نخواهد رسید، افزود: علوم پایه بدون مطالعه دینی و اشراف به ذات و هستی علم میسر نخواهد بود و این چیزی است که در همایش بین المللی تحول علوم پایه بر اساس جهان بینی توحیدی به آن پرداخته میشود.
او به سخنانی از ماکس پلانک فیزیکدان آلمانی در سده ۱۹ میلادی و پدر نظریهٔ کوانتوم اشاره کرد و گفت: از سخنان ایشان است که بدون مطالعه در دین وارد آزمایشگاه نشوید.
رئیس دانشگاه شاهد تربیت نیروهای ارزشی برای نظام را وظیفه این دانشگاه دانست و گفت: تاکنون چندین پیش همایش برای همایش بین المللی تحول علوم پایه بر مبنای جهان بینی توحیدی برگزار و تبادل نظرهای زیادی با حضور دانشمندان داخلی و خارجی شده است.
رئیس دانشگاه شاهد بینرشتهای بودن الهیات، روانشناسی، جامعه شناسی و حتی علوم پزشکی را به این همایش مرتبط دانست و گفت: امیدوارم استقبال خوبی از این همایش صورت بگیرد.
چلداوی از راه اندازی رشته روانشناسی اسلامی برای اولین بار در دانشگاه شاهد خبر داد و گفت: این رشته در مقطع کارشناسی ارشد برای مهر امسال دانشجو پذیرش میکند.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه کشورهای غربی بیشتر از ما به اهمیت دین در علم رسیدند، گفت: برای اینکه بتوانیم یک همایش بین المللی برگزار کنیم باید ۳۰ درصد اعضای کمیته علمی آن
همایش از خارج باشد. بر این اساس نمایندگانی از کشورهای روسیه، انگلیس، پاکستان و هند عضو کمیته این همایش شدند.
وی افزود: علم در حال حاضر برای ادامه راه خود با مشکل روبرو شده و دستش را برای همکاری به سمت دین دراز کرده است.
رئیس دانشگاه شاهد گفت: تعامل علم و دین را در سه مورد میتوان بررسی کرد، محتوا، شیوهها و روش و کاربرد مقاله دریافت میشود.
محمدصالحی، دبیر اجرایی همایش در خصوص جزئیات این همایش گفت: فرآیند اجرایی همایش از یک سال قبل آغاز شد و اولین جلسه کمیته علمی بهمن سال گذشته برگزار شد. موسسه پایگاه جهان اسلام به عنوان مرجع تایید همایش، محلی برای برگزاری این همایشها است.
وی تاکید کرد: همایش فوق در ۱۷ بهمنماه سال جاری برگزار میشود.
دکتر محمدصالحی دبیر اجرایی همایش یک روزه نیز گفت: کمیته علمی همایش بین الملل اولویتها را ازحدود یکسال گذشته مشخص کرده است و آماده دریافت مقالات تا ۱۵ آبان است.
او گفت: علاقه مندان میتوانند مقالات خود را به آدرس ICBS۲۰۲۴.shahed.ac.ir ارسال کنند.