پخش زنده
امروز: -
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان از مطالعه زمینی به مساحت ۱۵ هکتار برای آزمایش کاربرد مالچ زیستسازگار در منطقه حفاظت شده میشداغ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، داود میرشکار در حاشیه بازدید از طرح آزمایشی کاربرد مالچ سازگار با محیط زیست گفت: پژوهشگران جهاد دانشگاهی موفق به دریافت دانش فنی تولید فرمولاسیون مالچ معدنی و سازگار با محیط زیست شدند که قرار است کاربرد این مالچ به صورت آزمایشی در زمینهای منظقه حفاظت شده میشداغ مورد آزمایش و مطالعه قرار گیرد.
وی افزود: یکی از روشهای اصلی تثبیت خاک در مناطق بیابانی استفاده از مالچ نفتی مرسوم بوده است که با کاربرد اینگونه مالچ مضرات فراوانی بر جای میگذارد. مالچ نفتی مایعی غلیظ و سیاه است که بر اساس چسباندن اجزای خاک توسط مواد نفتی نظیر قیر عمل میکند که در اولین اثر خود، سطح خاک را سیاه کرده که خود سبب افزایش ضریب جذب حرارت میشود.
میرشکار در مورد مالچ زیستسازگار میگوید: مالچ معدنی زیستسازگار، سوسپانسیونی شامل کانیهای معدنی و املاح جذب کننده رطوبت است که قابلیت جذب رطوبت بسیار بالایی دارند. به علاوه به منظور افزایش راندمان جذب و نگهداری رطوبت و چسبندگی ذرات از هیدروژل و مواد آلی نیز در ساختار این مالچ استفاده شده است. پ
میشداغ (به زبان محلی مشداخ) یکی از مناطق کویری منحصربفرد با وسعت ۶۰ هزار هکتار در غرب خوزستان بین شهرهای بستان و عبدالخان در شهرستان دشت آزادگان (منطقه مرزی فکه) قرار دارد که از سال ۹۰ به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
آهو یا غزال میشداغ از جمله گونههای خاص و در معرض انقراض خوزستان و تنها گونه آهویی است که در زیستگاه خود به صورت طبیعی و آزاد زندگی میکند.