پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اهمیت راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی تبریز اظهار کرد: تکمیل این مجموعه نقش بسیار موثری در توسعه علم پزشکی و ارتقای جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، بهمن نقی پور در بازدید و نشست هم اندیشی تکمیل و راه اندازی این طرح ملی، پیشرفت فیزیکی پژوهشگاه ربع رشیدی را چشمگیر، اما ناکافی دانست و افزود: با قوت قلب در ساخت و راه اندازی این پروژه فعال هستیم، چون اینجا محل تولید و پیشرفت علم و جایگاهی برای کمک به ارتقای سلامت جامعه خواهد بود.
وی ادامه داد: هر چند روند این طرح ملی مطلوب نیست، اما قدمهای خوبی برای تسریع در اجرا برداشته شده است تا منجر به ارتقای جایگاه علمی کشور شود.
نقی پور با اشاره به توانمندیهای استادان دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآورشد: راه اندازی پژوهشگاه ربع رشیدی نقش انکارناپذیر در حوزه علم پزشکی و به خصوص فناوریهای جدید این بخش دارد و تسریع در عملیات اجرایی این پروژه ملی یکی از خواستههای به حق و مهم جامعه علمی و مردم آذربایجان شرقی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست، با اشاره به اینکه ربع رشیدی ملی است و اعتبارات آن نیز از بودجه ملی تامین میشود گفت: از سال ۱۳۹۵ کارهای عمرانی پروژه شروع شد و تا سال ۱۴۰۰ پیشرفت پنج تا ۱۰ درصدی داشت که از سال ۱۴۰۱ با پیگیری جدی مسئولین عملیات اجرائی سرعت خوبی به خود گرفت و هم اکنون جزو اولویتهای عمرانی استان است.
پرویز شهابی ادامه داد: در ۲ سال اخیر بودجه خوبی برای این طرح تزریق شده و مقرر است تا آخر امسال ۸۰ درصد آن تکمیل شود و در سال ۱۴۰۴ نیز به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه درآمد اکثر دانشگاههای پیشرفته جهان از ارتباط با صنعت است، یادآور شد: بر همین اساس در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در حال ساماندهی پژوهشکدهها هستیم.
پژوهشگاه ربع رشیدی تبریز در مساحتی بالغ بر ۳۶ هزار مترمربع در حال احداث است که میتواند به قطب انجام طرحهای تحقیقاتی در حوزه بیوتکنولوژی داروئی و پزشکی تبدیل شود و صادرات فنی و مهندسی یکی از زمینههای فعالیت آن خواهد بود که شاید بزرگترین مزیت آن نیز به شمار آید.
دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاههای برتر کشور به شمار میرود و در زمان حاضر بیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.
۱۳ مرکز آموزشی و درمانی، ۳۰ مرکز تحقیقاتی، توسعه و رشد فناوری و تعداد ۱۹ شبکه بهداشت از جمله امکانات دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.