پخش زنده
امروز: -
در نشست ستاد احیاء ربع رشیدی تبریز مقرر شد کمیتهای برای تدوین برنامه عملیاتی احیاء این مجتمع تشکیل شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی امروز در نشست ستاد احیاء ربع رشیدی، کمیتهای تخصصی متشکل از نمایندگان استانداری، شهرداری، اوقاف و میراث فرهنگی را مامور تدوین سند احیاء ربع رشیدی کرد.
رحمتی با بیان اینکه در مرحله نخست احیاء این مجموعه تاریخی باید مسئله داراییها، گردشگری و تملک اراضی این مجتمع حل شود افزود: با تدوین طرح عملیاتی احیاء این مجتمع نقشه و مسیر راه احیاء آن مشخص میشود.
در این نشست همچنین مصوب شد اعطای جایزه ملی و بینالمللی ربع رشیدی برای پزشکان برنامهریزی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با اشاره به اجرای ۵ فصل کاوشهای باستانشناسی در این مجموعه گفت: مجموعه ربع رشیدی در سال ۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.
حمزهزاده افزود: مساحت عرصه و اعیانی ربع رشیدی بیش از ۹۰ هکتار است که در طول ۷ قرن مورد تهاجم و دستبرد قرار گرفته و در حال حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیاست که بیش از ۱۱ هکتار آن تملک و آزادسازی شده است.
شهرک دانشگاهی ربع رشدی تبریز در قرن هشتم هجری به همت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر غازان خان و یکی از دانشمندان و نویسندگان برجسته آن عصر در شمال شرق تبریز بنیان نهاده شد که در آن به هفت زبان زنده دنیا تدریس میشد وحدود ۶ هزار دانشجو از مناطق مختلف جهان در آن تحصیل میکردند.