پخش زنده
امروز: -
زنجبیل گیاهی است که به دلیل مزایا و عطر مناسبش بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، اما جدا از خواص فوق العاده اش، مضراتی را هم به همراه دارد که خوب است بدانید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ زنجبیل گیاهی است که به دلیل عطر و طعم عالی، به عنوان ادویهای دلپذیر مورد استفاده قرار میگیرد و در سالهای اخیر به عنوان یکی از بهترین گیاهان برای تسریع متابولیسم، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماریهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است.
ریشه این گیاه برای درمان مشکلات معده، اسهال، تهوع و استفراغ و بسیار موثر است و همچنین برای پیشگیری از سرطان یا بعد از عمل جراحی بسیار مفید است
نگاهی کلی به خواص و مزایای زنجبیل برای سلامتی
تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن
تسکین سردرد
تسکین مشکلات معده
کاهش اشتها
درمان استفراغ و حالت تهوع
مبارزه با آسم
مبارزه با احتقان
کاهش درد مفاصل
برطرف کننده سرگیجه
تسکین سرماخوردگی
مبارزه با آنفولانزا
اگرچه زنجبیل دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است، اما مصرف بیش از حد آن یا تداخل دارویی، باعث برخی عوارض جانبی خواهد شد. برخی افراد ممکن است نسبت به عطر و طعم آن حساس باشند و برخی دچار درد معده، اسهال و سوزش سردل شوند، اگرچه این موارد بسیار نادر است. اما شش گروه هستند که نباید زنجبیل بخورند :
۱. افرادی که در طول دوران قاعدگی، خونریزی بیش از حد دارند
زنجبیل یک عامل گشاد کننده عروق است، بنابراین مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، میزان خونریزی را افزایش میدهد پس خانمهایی که پریود سنگین را تجربه میکنند، بهتر است در مصرف زنجبیل دقت کنند.
۲. زنان حساس باردار و شیرده
ریشه زنجبیل حاوی محرکهایی است که باعث انقباضات زودرس میشود و همچنین بر روی هورمونهای جنسی جنین هم تاثیر میگذارد، بنابراین از مصرف زنجبیل به خصوص در هفتههای آخر بارداری پرهیز کنید و از طرف دیگر، عقاید و باورها در مورد مصرف زنجبیل در دوران شیردهی به دو دسته تقسیم میشود.
افرادی که معتقدند زنجبیل در دوران شیردهی کاملا امن است و افرادی که عقیده دارند مصرف آن در این دوران روی سیستم گوارش کودک تاثیر میگذارد. اگر شک دارید، بهتر است که زنجبیل را در این دوران مصرف نکنید یا این که با پزشکی مشورت کنید که در مورد آخرین تحقیقات در این مورد مطلع باشد.
۳. افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند
خواص زنجبیل برای لاغری و کاهش وزن جزو مهمترین فواید آن است، پس افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند، نباید از زنجبیل استفاده کنند، زیرا زنجبیل یک تسریع کننده عالی برای متابولیسم است و به سوزاندن چربی و سرکوب اشتها کمک میکند و این ماده یکی از پرکاربردترین مواد تشکیل دهنده در هر رژیم کاهش وزن است، زیرا با چاقی مبارزه میکند و بنابراین اگر میخواهید چاق شوید هرگز زنجبیل نخورید، زیرا روند آن را بسیار کند میکند.
۴. افراد مبتلا به هموفیلی
زنجبیل باعث افزایش گردش خون میشود و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. این خاصیت سالهای سال است که به اثبات رسیده است، اما با این حال این ماده برای افرادی که به هموفیلی مبتلا هستند توصیه نمیشود، زیرا هموفیلی نوعی اختلال است که مانع از لخته شدن خون میشود و زنجبیل هم این بیماری را وخیم و بدتر میکند.
در صورتی که زخم بزرگ روی بدنتان دارید و در مرحله بهبودی به سر میبرید نیز نباید زنجبیل مصرف کنید، زیرا باعث خونریزی شدید خواهد شد.
۵. افراد مبتلا به بیماری قلبی
زنجبیل یک ماده عالی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی است، اما در صورت تشخیص مشکل در شریانها یا رگهای خونی، مصرف بیش از حد زنجبیل برخی عوارض را به همراه خواهد داشت و اوضاع را وخیمتر میکند، بنابراین اگر مشکل قلبی دارید زنجبیل را بیش از حد مصرف نکنید.
۶. افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند
ترکیبات فعالی که در زنجبیل وجود دارد ممکن است تاثیر برخی داروهای خاص را کاهش داده یا باعث بروز برخی عوارض جانبی شود، به خصوص اگر مبتلا به فشارخون، دیابت یا مشکلات هورمونی هستید.
مقدار مناسب مصرف زنجبیل
به طور کلی مصرف زنجبیل در حد اعتدال به بی خطر و امن است.
نباید بیشتر از ۳ گرم زنجبیل، البته آن هم با اجازه متخصص طب سنتی، در روز مصرف کنید.
برای میزان مناسب مصرف باید با پزشک مشورت کنید.
همیشه در شروع روز زنجبیل را مصرف کنید، زیرا برخی مشاهدات نشان میدهد که مصرف زنجبیل در شب ممکن است باعث اختلالات درخواب شود.