پخش زنده
امروز: -
کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی فلوشیپ فوق تخصصی جراحی مچ پا و عضو هیات علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در دوران یائسگی زنان با از دست دادن توده استخوان سالانه بین ۳ تا ۵ درصد در چند سال اول و حدود ۱ درصد پس از آن مواجهه هستند که در مجموع ۳۰ درصد زنان مبتلا به پوکی استخوان میشوند.
دکتر علیرضا موسویان، با اشاره به اینکه پس از سن ۲۰ سالگی، تغییر کمی در توده معدنی استخوان تا زمان یائسگی در زنان رخ میدهد، افزود: در مردان از دست دادن توده استخوانی کندتر و خطیتر است، اما مردان نیز با افزایش سن دچار پوکی استخوان میشوند.
وی گفت: خطر پوکی استخوان پس از ۵۰ سالگی بطور قابل توجهی افزایش مییابد به گونهای که پوکی استخوان یک مشکل بهداشتی رو به رشد در بسیاری از کشورهای جهان است و ۳۰ درصد زنان و ۸ درصد مردان در این گروه سنی را تحت تاثیر قرار میدهد.
دکتر موسویان افزود: به حداکثر رساندن توده استخوانی ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر شکستگی در کودکان و همچنین افراد مسن داشته باشد در حالی که به اوج رساندن توده استخوانی تا حد زیادی به عوامل ژنتیکی بستگی دارد. او گفت:عوامل دیگری همچون افزایش فعالیت بدنی و کاهش مواجهه با عوامل خطر مانند سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل و همچنین تغذیه مناسب در این امر نقش دارد.
وی با بیان اینکه مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در طول رشد اسکلتی و جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن ضروری است، افزود:باید توجه داشت کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری است.
او گفت: علاوه براین پروتئین، کالری و سایر ریز مغذیها نیز در تکامل و حفظ استخوان نقش دارند که لبنیات با دارا بودن تمامی این ترکیبات ماده غذایی بسیار مفید و ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان است.