پخش زنده
امروز: -
فردی که در راه رفتن و کفش پوشیدن احساس ناراحتی و درد دارد، قطعا دارای مشکلی در پاها و نیازمند بررسی توسط پزشک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موضوع قوس کم پا را یک بیماری شایع در جامعه دانست و گفت: در جامعه ما قوس کم در کف پا شایع است و الزاما هم به معنای وجود مشکل نیست؛ به ویژه در اطفال که درمان خاصی برای آنها معمولا انجام نمیدهیم تا تقریبا سن ۵ و ۶ سالگی که قوس پا کامل میشود.
دکتر علیرضا موسویان افزود: قبل از این سن قوس پا زیاد نبوده و مخصوصا در اطفال یک چربی در داخل پا وجود دارد و آن چربی ظاهر صاف بودن به پا میدهد که بعدها جذب میشود.
او گفت:بنابراین در حالت عادی اگر صافی شدید و نیز همراه با علائم بود و پزشک اطفال مشکل را تشخیص داد، حدود سن ۱ تا ۲ سالگی معاینه و بررسی پزشک ضرورت دارد، در غیر این صورت معمولا تا ۶ الی ۷ سالگی درمانی انجام نمیشود.
فلوشیپ جراحی مچ پا و متخصص ارتوپدی گفت: عموماً کف پای صاف شدید خصوصاً به صورت یک طرفه و به ویژه در سنین بالای ۸ سال نشان از بروز یک مشکل دارد، که باید بررسیهای دقیق پزشکی صورت گیرد.
موسویان افزود:ضمن اینکه انجام عمل جراحی، به چندماه استراحت و مراقبتهای پس عمل نیاز دارد و فردی که نمیتواند مراقبتهای صحیح بعد از عمل را داشته باشد، حتی در صورت تشخیص برای انجام عمل جراحی، بهتر است که انجام نشود.
او گفت:چرا که این نوع عمل یک عمل بازساختی بوده و بین ۶ تا ۹ ماه زمان نیاز دارد تا پا به وضعیت عادی برگشته و بهبود یابد و اکثر مردم تمایل دارند. اوایل فصل تابستان عمل را انجام دهند تا بتوانند بهترمراقبت و استراحت کنند.
وی افزود: معمولا یک کف پای صاف، انعطاف پذیر و خوش خیم بوده و بیماری محسوب نمیشود، اما در صورتی که با علائم شدید همراه باشد نیاز به بررسی پزشکی دارد. البته در بیش از ۹۰ درصد موارد، اطمینان دادن به آنها که نیاز به پوشیدن کفش مخصوص ورزشهای خاصی ندارند، لازم است، چون این افراد سالم بوده و در صورت داشتن نگرانی یا بروز علائم باید بررسیهای پزشکی انجام شود.
دکتر موسویان همچنین گفت: در هر سنی بهتر است، یک بار بررسی پزشکی جهت اطمینان از نبود مشکل انجام شود، اما در عین حال باید بدانیم که در برخی مواقع استفاده از کفش مخصوص برای قوسی کف پا ضرورتی ندارد، چرا که کفش مشکلی را اصلاح نمیکند پس به کودک نباید اصرار به پوشیدن کفش خاص کرد که قوس پای او بهبود یابد.