پخش زنده
امروز: -
ازحدودپنج هزار نوزاد در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه درسال ۱۴۰۲غربالگری تیروئیدشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت:کمکاری مادرزادی تیروئید یکی از علتهای مهم عقبافتادگی ذهنی در نوزادان است؛ و در صورت وجود کمکاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگانهای مهم از جمله سیستم عصبی مرکزی و اسکلتی ایجاد میشود.
دکتر محمد قربانی با بیان اینکه بیشتر نوزادان در بدو تولد کاملاً طبیعی بهنظر میرسند، افزود: فقط حدود پنج درصد موارد ابتلا در روزهای اولیه پس از تولد دارای علائم و نشانههای بیماری هستند و این علائم کم و غیر اختصاصی بوده و معمولاً تشخیص بالینی بیماری در روزهای اولیه زندگی بهندرت صورت میگیرد.
او با اشاره به اهمیت غربالگری نوزادان در سن سه تا پنج روزگی گفت: با انجام برنامههای غربالگری نوزادان و تشخیص بهموقع و درمان مناسب مبتلایان، پیش آگاهی نوزادان مبتلا به کمکاری مادرزادی تیروئید بهطور چشمگیری بهبودیافته، اما بدون درمان یا درمان دیررس، عقبماندگی ذهنی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: بروز این بیماری در نوزاد با روش زندگی والدین هیچ ارتباطی ندارد و وجودنداشتن سابقۀ کمکاری مادرزادی تیروئید در خانواده، دلیلی بر انجام ندادن غربالگری در نوزاد نیست و نباید هیچ نوزادی را از غربالگری محروم کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان اینکه انجام غربالگری از پاشنه پا هیچ خطری برای نوزاد ندارد و کاملاً بیضرر است، گفت: هرگز فراموش نکنید که زمان در جلوگیری از عقبماندگی ذهنی در نوزادان مبتلا به کمکاری مادرزادی تیروئید، از طلا با ارزشتر است.