پخش زنده
امروز: -
از ابتدای تیرماه امسال، پویش بیماریابی سل در جمعیت اتباع افغانستانی استان سیستان و بلوچستان در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: یکی از چالشهای جدی نیازمند مداخله، سامان دهی وضعیت بیماری سل در جمعیت پناهندگان و مهاجرین کشورهای با شیوع بالای سل که ۹۷ درصد آنها را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: جدیدترین تخمین رسمی سازمان جهانی بهداشت برای میزان بروز سل در افغانستان، ۱۸۹ مورد در صدهزار نفر است که مقایسه این رقم با برآورد سل در ایران ۱۱ نفر در صدهزار نفر است.
وی افزود: تبعات سنگین اپیدمیولوژیک، حضور، تردد و تحرک جمعیت قابل توجه این کشور در ایران و تشدید مهاجرتهای غیرقانونی چند ساله اخیر از افغانستان بر برنامه کشوری کنترل سل را بخوبی نشان میدهد و از سادهترین نشانههای این تاثیر، میتوان به نسبت ۲۳ درصدی آمار بیماران مسلول غیر ایرانی در کشور و نسبت ۳۳ درصدی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از کل موارد شناسایی شده سل در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.
وی گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون سه کمپین غربالگری و بیماریابی سل برای اتباع خارجی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اجرا شده است که بیش از ۱۹۳ هزار نفر از اتباع بالای ۱۲ سال غیر ایرانی و ایرانی میزبان تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و بالغ بر ۸۰ بیمار مبتلا به سل اسمیر مثبت شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
دکتر زنگنه افزود: در سال پیش رو نیز در تیرماه برای چهارمین بار کمپین بیماریابی در جمعیت غیر ایرانی و ایرانی میزبان اتباع در سطح دانشگاه آغاز بکار کرده است و تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی نیز ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: در این طرح جمعیت مورد تعهد ۴۰ هزار نفر غیر ایرانی و ۱۰ هزار نفر ایرانی میزبان که در همسایگی با اتباع و حاشیه شهرها زندگی میکنند، قرار دارند.
وی افزود: اجرای کمپینهای غربالگری سل در این مدت علاوه بر توجه بهنگام و مستمر برای پیشگیری و درمان بیماران و حفظ دستاوردهای برنامه کنترل سل، موجب جذب اعتبار برای دانشگاه شده که صرف پرداخت حق الزحمه پرسشگران و خرید اقلام مصرفی و تجهیزات مورد نیاز مراکز هماهنگ کننده سل شهرستانها شده است.