پخش زنده
امروز: -
با هدف مراقبت انسانی از بیماریهای منتقله از پشه مهاجم آئدس، اقدامات کنترلی با جدیت در مرزهای شرقی استان سیستان وبلوچستان در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به شناسایی مواردی از پشه آئدس در برخی از شهرهای کشور و هم چنین در شهرهای جنوبی استان، اقدامات کنترلی با جدیت در مرزهای شرقی استان توسط مرزبانان سلامت در حال انجام است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با توجه به همجواری استان باکشور پاکستان و انجام تبادلات مرزی اقدامات پیشگیرانه شامل افزایش سایتهای دیده وری انسانی ونمونه برداری، افزایش سایتهای حشره شناسی آئدس با هدف بررسی زیستگاههای لاروی، اویتراپ گذاری در دستور کار تیمهای سلامت و تیمهای حشره شناسی قرار گرفته است.
وی با تاکید بر نظام مراقبت بهداشتی مرزی گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان علاوه بر دو پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی رسمی، دوپایگاه بهداشتی مرزی غیررسمی، فعال شده است و تمامی افراد از نظر ابتلاء به تب دانگ مورد مراقبت و غربالگری قرار میگیرند.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی درمان بیماریهای منتقله از پشه آئدس تب دانگ، چکین گونیا، زیکا برای تیمهای سلامت انجام شده است و چک حشره شناسی از سایتهای شاهد حشره شناسی آئدس نیز انجام میشود.
دکتر زنگنه مهترین راه پیشگیری از انتشار پشه آئدس را بهسازی محیط عنوان کرد و افزود: محل زیست و تکثیر پشه آئدس آبهای راکد همچون ظروف آب زیر کولر، ظرف زیر گلدان، ظروف نگهداری آب بدون درب، حوضها و آب انبارها، چالههای آسانسور و وجود لاستیکهای مستعمل رها شده در سطح شهر که آب ناشی از بارندگی در آنها وجود دارد، است و بهسازی این آبها بهترین روش به جهت جلوگیری از رشد و تکثیر آنها به شمار میرود.
وی افزود: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشههایی به نام آئدس منتقل میشود، انسان ممکن است از طریق نیش پشههای حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود.
وی افزود: وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش میزند، ویروس وارد سیستم خونی او میشود و عفونت را آغاز میکند.
به گفته دکتر فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در وبینار پدافند غیرعامل و مدیریت بحران کشور:با توجه به رصدهای چندساله، پشه آئدس در کشور نداشتیم، در سالجاری بعلت بارندگیهای منطقه، ناقل و بیماری در امارات افزایش یافت و در نتیجه اولین موارد بیماری از مسافرین برگشته از امارات مشاهده شد و متاسفانه جدیدا هم چند مورد انتقال محلی کشف شد.
دکتر فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود:گزش پشه در استانهای شمالی و جنوبی کشور میتواند آئدس باشد
تب، درد شکننده استخوان، بدن درد، تهوع و استفراغ از علایم بیماری تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس هستندو اگر کسی این علائم اولیه را داشت باید سریعا به مراکز بهداشتی مراجعه کند.
استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس، گیلان، مازندران و گلستان در معرض خطر گزش پشه هستند