پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به یکم جولای، روز جهانی میوه، نکاتی درباره انواع میوهها و چگونگی مصرف آنها ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، یکم جولای، مصادف با ۱۱ تیرماه، روز جهانی میوه نامگذاری شده است و این نشان از اهمیت و جهانی بودن دغدغه مصرف میوهها دارد. ایده این نامگذاری مربوط به سال ۲۰۰۷ است که تعدادی از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته مددکاری اجتماعی از دانشگاه کاربردی آلیس سالومون کشور آلمان دور هم جمع شده و به این نتیجه رسیدند که مهمترین مسئله امروز جهان، تامین یک وعده غذای سالم برای همه انسانها است.
دانشجویان این دانشگاه سعی داشتند مردم و سازمانها را به اهدای میوه دعوت کنند، بنابراین تقسیم میوه و سبزیجات، به عنوان ایده اصلی و هدف شکلگیری روز میوه تعیین شد. دفتر اصلی و ستاد روز جهانی میوه در برلین مستقر است، اما برنامههای آن فراتر از مرزهای برلین و آلمان رفته و با شعار کلی و سازمانی «میوه برای صلح» فعالیت میکند که در این روز اقداماتی، چون اهدای میوه و کیکهای میوهای تا بشقابهای میوه به دوستان، خانواده، کودکان و افراد مستمند رایج است.
مهنوش صاحبدل، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه میوهها رنگین کمانی از خواص و ویتامینها هستند، گفت: گروه میوهها شامل انواع میوه، آب میوه طبیعی، کمپوت میوهها و میوههای خشک (خشکبار) و منابع غنی ازانواع ویتامینها، آنتیاکسیدانها، انواع املاح و فیبر محسوب میشوند.
وی افزود: آنتی اکسیدان به هر مادهای گفته میشود که بتواند فرایند اکسیداسیون را مهار کند و مواد غذایی مختلفی را شامل میشوند، کارتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین C نمونهای از آنتی اکسیدانهایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکالهای آزاد را مهار میکنند، آنتیاکسیدانها مواد سلامت بخشی هستند که شادابی و سلامت پوست، کاهش فرآیند پیری و مبارزه با عومل سرطانزا و افزایش سم زدایی در بدن از مهمترین خواص آنها به شمار میرود.
صاحبدل میوههای غنی از ویتامین C را شامل انواع مرکبات (مانند پرتغال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین) و انواع توتها عنوان کرد و ادامه داد: این میوه در ترمیم زخمها و افزایش جذب آهن غذا نقش مهمی دارند، میوههای غنی از بتا کاروتن (پیش ساز ویتامین A) عبارتند از طالبی، خرمالو، شلیل و هلو که مصرف این گروه نیز در جلوگیری از خشکی پوست، افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت و سلامت چشم و رشد نقش مهمی ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه میزان مورد نیاز مصرف روزانه میوهها ۴-۲ واحد است، اضافه کرد: هر واحد از این گروه برابر است با:
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان در پایان گفت: یادمان باشد میوهها نسبت به سبزیها کالری بیشتری دارند پس در مصرف آنها افراط نکنیم.