پخش زنده
امروز: -
به جز یک نفر مسافر دبی مورد دیگری از ابتلا به تب دنگی در خوزستان یافت نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: تاکنون ۱۲۰ نفر در کشور به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند.
متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبر آبادان گفت: همه اقدامات برای حشره یابی و بیماریابی پیشبینی شده است و تاکنون موردی از این حشره در استان خوزستان یافت نشده باشد. گرچه صید نشدن این حشره دلیلی بر نبود آن نیست و هرگونه نیش این حشره باید جدی گرفته شود.
دکتر محمد علوی با تاکید بر لزوم دور کردن پسماندها و زبالهها از محل زندگی افزود: این مکانها محل تخمریزی پشه آئدس است که عامل ابتلا به تب دانگ، تب استخوان شکن به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی است.
وی گروههای در معرض خطر در مناطق آلوده را شامل؛ مسافران به مناطق آلوده به بیماری، نوزادان و کودکان، افراد دارای بیماریهای مزمن مانند آسم و دیابت، زنان باردار و افراد شاغل در بنادر عنوان کرد و ادامه داد: بهترین روش پیشگیری از ابتلا به تب دانگ محافظت از گزش پشههای ناقل بیماری است، بنابراین در هنگام مسافرت به مناطق بومی بیماری توصیه میشود لباسهای آستین بلند گشاد رنگ روشن و شلوار بلند پوشیده شود، برای استراحت در ساعات خونخواری پشه (در طول روز مخصوصاً ساعات ابتدای صبح و پایان روز) از پشه بند یا اتاقی که درب و پنجرههای آن دارای توری باشد و همچنین از اسپری حشره کش در منازل استفاده شود.
این متخصص بیماریهای عفونی بر استفاده از مواد دافع حشرات دارای ماده موثر DEET بر روی سطح پوست هنگام قرار گرفتن در فضای باز تاکید و اضافه کرد: آب زیر گلدانی ها، سطلها و ... (محل تخم گذاری پشه ها) به طور منظم بررسی و خالی و لاستیکهای فرسوده اتومبیل ظروف، یکبار مصرف، قایقهای بلا استفاده نخالههای ساختمانی و زبالهها محل زیست پشه از محیط جمع آوری شوند، همچنین باید از رها کردن ظروف یکبار مصرف در اطراف محل زندگی و کار و ریختن زباله و نخالههای ساختمانی در اطراف محل زندگی خودداری کرد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان هم گفته: این پشهها از طریق مسافرت و تجارت بین المللی منتقل و جابه جا میشوند وسایل نقلیه مهم در جا به جایی پشه آندس از مناطق آلوده به سایر مناطق عمدتا کشتیها و لنجها هستند و یکی از مناسبترین محلها برای رشد تکثیر و جا به جایی تخم این پشهها گیاهی به نام بامبو (Lucky Bamboo) لاستیکهای دست دوم و لاستیکهای نوبدون پوشش است.
به گفته دکتر بختیاری نیا؛ دوره نهفتگی بیماری ۴ الی ۱۰ روز است و فرد آلوده به ویروس ٤ الی ۵ روز و حداکثر ۱۲ روز بعد از شروع علائم بیماری میتواند برای پشهها آلوده کننده باشد، مهمترین علامت بیماری تب ۳۹ الی ٤٠ درجه دو هفته پس از گزش پشه است و سایر نشانهها مانند علائم سرماخوردگی شامل سردرد شدید، درد پشت کره چش، دردهای عضلانی و استخوانی، حالت تهوع، استفراغ و بتورات پوستی است و این بیماری میتواند با آنفلوانزا و کووید ۱۹ اشتباه گرفته شود.