پخش زنده
امروز: -
تشنج با تحریک زیاد سلولهای مغزی، فرد را دچار علائم متفاوتی میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،دانشیار بیماریهای مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از بیماری تشنج یا صرع به عنوان یک بیماری شایع در حوزه علوم اعصاب یادکرد و گفت: معمولا یک تا ۲ درصد افراد جامعه مبتلا به بیماری صرع هستند و چنانچه تحت مراقبتهای دارویی قرا بگیرند بخوبی کنترل می شوند.
دکتر فریبرز رضایی طلب، علل شایع بیماری صرع را تصادفات، ضربههای سر و موضوع ژنتیک، عنوان کرد و افزود: مشکلات حین و قبل از زایمان و دیگر مشکلاتی که موجب آسیب به مغز میشود، نیز میتواند عامل این بیماری تلقی شود. او گفت:همچنین گاهی اوقات تشنج به دلایل کاهش قند خون، سدیم و استفاده از برخی داروها مثل ترامادول رخ میدهد.
وی افزود: ۷۰ درصد بیماران مبتلا، با دارو تشنج آنها قابل کنترل بوده، اما ۳۰ درصد دیگر علیرغم مصرف چندین دارو با دوز مناسب، باز هم دچار حملات تشنج میشوند که در این موارد با انجام نوار مغز ۲۴ ساعته برای تشخیص کانون تشنج زا در کنار MRI و عمل جراحی میتوان برخی از این افراد را درمان کرد.
دکتر رضایی طلب گفت: تا کنون ۲۶ بیمارصرع مقاوم به دارو روند تشخیصی شان در بیمارستان امام رضا (ع) انجام شده و نتایج عملها طبق استاندارهای بین المللی مورد قبول بوده است.
وی افزود: بیماری تشنج یک بیماری جسمی مثل دیگر بیماری های جسمانی است که با مراجعه به متخصصین مغز و اعصاب و تجویز و مصرف داروهای مربوطه قابل کنترل است.