پخش زنده
امروز: -
آتش زدن بقایای کشاورزی به ویژه پس از برداشت محصولات کشت پاییزه مانند گندم معضلی دیرینه است که دود آن به چشم کشاورزی گلستان میرود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان آتش زدن بقایای گیاه باعث از بین رفتن مواد آلی خاک، آلودگی زیست محیطی، کاهش حاصلخیزی و نفوذ پذیری خاک و افزایش سله بندی خاک میشود در حالی که مهمترین اثر نگه داشتن کاه و کلش در زمینهای زراعی حفظ رطوبت خاک است.
حمید سلامتی مدیر کل منابع طبیعی گلستان می گوید : کاه و کلش باقی مانده از گیاهان موجب کاهش تبخیر و درجه حرارت محیط میشود و نور را به سمت ریشه گیاه منعکس میکند و به این ترتیب نور به ریشه گیاه میرسد.
او بالا رفتن درجه حرارت خاک را عامل تغذیه نامناسب ریشه گیاه دانست و افزود: زمانی که درجه حرارت خاک بالای ۲۵ درجه شود، فعالیت میکروبی خاک کاهش یافته و ریشه گیاه تغذیه مناسبی نخواهد داشت.
در گلستان ۶۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک میان اراضی کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد که این موضوع خطرات آتش زدن بقایای کشاورزی را دو چندان می کند.