ضرورت به کارگیری امکانات برای مهار آتشسوزی در جنگلهای استان
در نشست ستاد مدیریت بحران بر ضرورت بکار گیری تمام امکانات و تجهیزات برای مهار آتش سوزی ها و نیز برنامه ریزی برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه تاکید شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد؛ علیرضا نیک روز رئیس دفتر مدیریت بحران استانداری در جلسه مدیریت بحران با اشاره به گزارش سازمانها در رابطه با آتش سوزیها گفت: گزارشهایی در این زمینه دریافت شد و علت عمده آتش سوزیهای مراتع ، آتش زدن باقیمانده کاه و کلش توسط کشاورزان است و در این زمینه هم باید تدابیر لازم اندیشیده شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان هم با بیان اینکه در برخی از مناطق استان در سه روز گذشته شاهد آتش سوزی مراتع بودیم گفت: در کهگیلویه دو نقطه و گچساران و باشت هم دو منطقه دچار آتش سوزی شد.
معتمدی در ارتباط با بحران بندی در باران افزود: باران های سیل آسای اخیر هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت های کشاورزی استان خسارت وارد کرد که با پیگیری مسئولان و همکاری مردم برخی از این زیرساخت ها احیا شد.
وی گفت: ۲۳ میلیارد تومان برای بهسازی کانالها تخصیص داده شده بود که ۱۵ میلیارد تومان در حوزه بحران در باران های اخیر هزینه و مکاتباتی برای دریافت اعتبار با وزیر انجام شد ولی تا کنون اعتباری تخصیص نیافت.
رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: در منطقه پیچاب باشت، فارتق کهگیلویه، سرچنار و لوداب در بویراحمد شهنیز و دلی رچ در چرام و تنگ کوتک دنا برای جبران خسارت هنوز با مشکل مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه جاده عشایری چال بایار و بیدانجیر هنوز مسدود است، گفت: امکانات این سازمان جوابگوی مشکلات نیست .
معتمدی با بیان اینکه امسال شصت هزار تن گندم خریدداری شد و در روزهای آینده نیز این مقدار افزایش می یابد این در حالی است که سیصد دستگاه کمباین امسال وارد استان شد و کار برداشت در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه شهرداران و فرمانداران امکانات خود را در اختیار جهاد کشاورزی قرار دهند ، گفت: برخی از مشکلات به وجود آمده ناشی از سیلاب به علت نظارت نادرست دهیاری ها و بنیاد مسکن بوده چرا که دیوارهای حائل یا سراب بندی ها تخریب شد.
روستا افزود: ۳۵ دمنده توسط منابع طبیعی کشور به استان اختصاص یافت که انتظار میرود بین شهرستانها تقسیم شود.
معاون آب منطقهای استان هم گفت: همه دستگاهها برای اجرای هر گونه طرح در بستر رودخانه را از از این سازمان استعلام کنند.
وی افزود: ۱۴ میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه بشار اختصاص یافته است.
مدیرکل امور عشایر استان با بیان اینکه تاریخ کوچ عشایر ۱۰ اردیبهشت ماه بود و قبل ان نمیتوانستیم عملیات بازگشایی جاده ها را انحام دهیم، گفت: از ۲ هزار کیلومتر جاده در ییلاتی ، ۴۰ درصد آن بازسازی شد.
آذر فر گفت: ۱۲ لودر در حال بازگشایی جاده های عشایری است و در بعضی مناطق نیاز به همکاری دستگاهها داریم.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت هر پل عشایری ۲ میلیارد تومان نیاز است، گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان برای بهسازی و ۱۰۰ میلیارد برای خرید تانکر آب رسانی اختصاص یافت.
باقرپور معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم با بیان اینکه ۶۸ نیروی حفاظتی در استان وجود دارد ، گفت: کل مجموعه منابع طبیعی به ۷ گروه تقسیم شد و دو گروه واکنش سریع داریم.
وی گفت: ۷۰ درصد نیروهای این اداره توان رفتن به مناطق بحرانی و آتش سوزی را ندارند.
جاودان خرد مدیرکل محیط زیست استان هم گفت: با اجرای آتش بر ها شاهد کاهش هشتاد درصدی آتش سوزی ها در پارسال بودیم و پیشنهاد دادیم دهیاری ها را برای مقابله با بحران ها آماده شود.
محمدی، فرماندار بهمئی نیز با بیان اینکه تاکنون ۱۰ فقره آتش سوزی در این شهرستان رخ داد، که کمتر از سه ساعت کار اطفاء انجام شد ، گفت: عمده ترین مشکل مردم کمبود اب آشامیدنی است به طوری که چهار روز است که مردم برخی روستا مقابل فرمانداری رفع این مشکل را مطالبه می کنند.
روستا معاون عمرانی استاندار هم گفت: بستر جذب اعتبارات سفر آماده است و مدیران در این زمینه باید فعال باشند همچنین همه دستگاه ها برای مقابله با بحران ها به ویژه آتش سوزی مسئول هستند
وی افزود: هر منطقه ای که لازم باشد باید آتش بر اجرا شود همچنین دمنده تخصیص داده شود.
روستا تاکید کرد: هدر رفت آب آشامیدنی باید جلوگیری و با انشعاب های غیر مجاز به جد برخورد شود .