پخش زنده
امروز: -
نیکو یوسفی و سیدحسین رضوی، از مستندسازان و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک، با حضور در شبکه خبر از مستندهای خود گفتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خانم نیکو یوسفی، مستند ساز و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک، در گفتگو با شبکه خبر درباره ویژگی های مستندهای پرتره گفت: مستند پرتره باید ویژگی کلی مستند را داشته باشد که بر مبنای واقعیت است و یک روایت گزارشی از یک واقعیت است. ما در تولید مستند زندگی آقای محمدعلی بهمنی شاعر و ترانه سرای معاصر کشورمان، به علت شرایط جسمی که آقای بهمنی داشت در داخل منزلشان گفتگو و برنامه را ضبط کردیم و از این چندین ساعت ضبطی که داشتیم یک مستند ۲۰ دقیقهای تولید کردیم از زندگی آقای بهمنی.
وی در پاسخ به این سوال که چرا آقای بهمنی را انتخاب کردید افزود: آقای بهمنی یکی از چهرههای شاخص و تاثیر گذار است در زمینه ادبیات فارسی، ترانه سرایی خیلی خوبی هست و آثار زیادی دارند.
خانم یوسفی درباره ویژگی های مستند رادیویی خوب گفت: اول از همه باید تصویرسازی کرد که خیلی خوب و دقیق باشد، چون در مستند رادیویی ما تصویر نداریم و فقط با صدا و افکت و گزارش و با موسیقی که عنصر مهمی است می توانیم تصویر بسازیم، تصویری که روایتش به وسیله صدا به گوش مخاطب می رسد.
وی گفت: در مستند اقای بهمنی از صداهای کسانی که با آقای بهمنی گفتگو کردند، از صدای استاد بهروز رضوی که دوست نزدیک اقای بهمنی است از خاطرات خود اقای بهمنی در سنین مختلف که صداهاش موجود است، استفاده کردیم.
خانم یوسفی درباره مشکلات تولید مستندهایی رادیویی گفت: هر کاری سختی خودش را دارد، کار مستند در مرحله پژوهش خیلی دشوار است دسترسی به خیلی از منابع را نداریم. در مجموع یک پژوهش مفصل باید انجام داد که زمان بر است و دسترسی نداشتن به برخی نسخه های اصلی کار را مشکل می کند.
همچنین سیدحسین رضوی مستند ساز و از برگزیدگان بخش اصلی سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک که مستند «رو به رشد» این مستند ساز جایزه پیشرفت را در همین جشنواره دریافت کرد، در گفتگو با شبکه خبر، درباره ویژگیهای مستندهای تحقیقی گفت: مستندهایی که تحقیقی هستند باید یک تیم تحقیق داشته باشند پشتوانه تحقیقی یک مستند تحقیقی را در واقع حمایت کنند، ما در مستند «رو به رشد» علاوه بر اینکه ماجرا برمی گردد به مسله شخصی خودم و خانواده ام، جدا از اینکه من بخشی از ماجراها را از خانواده ام پرس و جو کردم و هم خودم در جریان بودم، سعی کردم خلاهای آماری و روند پیشرفتی که در عنوان این مستند هست را با همان تحقیقات کار کنم. مستند «رو به رشد» عنوانی است که هم اشاره دارد رو به پیشرفت بودن و هم اشاره دارد به هرمون رشد.
رضوی درباره ساختار مستندش گفت: سعی کردم مستند را سوار بر داستانی که در واقع خانواده با آن رو به رو میشود تولید کنم، تصورم اینکه که مخاطب با داستانها خیلی همزاد پنداری میکند و همراه میشود اگر قصه و داستان درست بیان شود و لحن درستی براش انتخاب شود، و از آمار و ارقام زیاد استفاده نشود مخاطب خسته نخواهد شد، نوع روایت داستان طوری است که مخاطب خودش متوجه میشود که چطور از کجا به کجا رسیدیم و چطور دوران جنگ همچنین چیزی نداشتیم و چه مشکلاتی داشتیم و در نهایت کشور توانست در تولید هرمون رشد به خودکفایی برسد.
وی درباره ویژگیهای مستند خوب رادیویی گفت: یکی از ویژگی های مستند خوب رادیویی، روایت واقع گرایانه و هیجان انگیز است و اینکه بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.