پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل یک شرکت حمل و نقل ریلی گفت: بر اساس قانون حق دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی، راه آهن نمیتواند جز در موارد فنی و ایمنی، جلوی سیر قطارهای باری را بگیرد، اما بخاطر این اقدام، محکوم به جریمه میلیاردی در حق بخش خصوصی شده است.
مدیرعامل یک شرکت حمل و نقل ریلی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: بر اساس ماده ۳ قانون حق دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی که صراحتا اعلام کرده "ایجاد محدودیت عبور واگن هر یک از شرکتها توسط راه آهن بجز موارد تعیین شده در مقررات ایمنی حرکت و ظرفیت خطوط، تخلف محسوب میشود و در صورت بروز هرگونه خسارت ناشی از این محدودیت برای شرکتهای حمل و نقل ریلی و تأیید آن توسط مراجع ذیصلاح، راه آهن مکلف به جبران آن است"، راه آهن جز در موارد فنی و ایمنی نمیتواند جلوی سیر قطارها را بگیرد، اما در سالهای اخیر بارها این اقدام را مرتکب شده است.
گفتنی است بر اساس اجرائیه صادر شده دادگستری، شرکت راه آهن به خاطر شکایت انجام شده این شرکت بخش خصوصی محکوم به پرداخت خسارت بیش از ۳۲۷ میلیارد تومانی در حق این شرکت شده است.
مدیرعامل این شرکت حمل و نقل ریلی افزود: ارکان حمل و نقل به سه قسمت راه آهن، صاحب واگن و صاحب بار تقسیم میشود و نظام دریافتی در تضاد سود صاحب کالاست به طوری که صاحب کالا میگوید ابتدا باید بار را تحویل دهید و بعد هزینه سیر را پرداخت کند، اما راه آهن قبل از سیر، درخواست هزینه دارد و با توجه به اینکه یک محموله و بار ممکن است بین یک ماه تا چهل روز طول بکشد تا به مقصد برسد، این شرکت ۸۰ درصد سهم حمل و نقل بار را از صاحب بار اخذ میکند و حدود ۲۰ درصد به شرکت صاحب واگن پرداخت میکند.
مدیرعامل این شرکت حمل و نقل ریلی ادامه داد: راه آهن معتقد است از سال ۸۴ تا ۹۷ شرکت حمل و نقل ریلی، هزار میلیارد تومان به راه آهن بدهکار بوده است که پس از شکایت، راه آهن محکوم شد، اما راه آهن بر اساس این طلب ادعایی، سال ۱۴۰۱ جلوی صدور بارنامه این شرکت را گرفت و به همین دلیل مجبور شدیم برای جلوگیری از تعدیل نیرو، حمل بارهای محوله را به سایر شرکتها بسپاریم.
وی افزود: متاسفانه مجددا شرکت راه آهن اعلام کرد بار هیچ شرکتی را نمیتواند یک شرکت حمل و نقل دیگر جابجا کند.
وی با بیان اینکه مدیرعامل راه آهن به ما "ابر بدهکار" گفته، اما چرا پس از ۱۱ بار درخواست، ملاقات با ما را رد کرده و اجازه گفتگو و حل مساله را نمیدهد، تصریح کرد: شرکت بهتاش سپاهان به دلیل جلوگیری از حق دسترسی به شبکه، از راه آهن شکایت کرده و بر اساس حکم صادره از سوی دادستان، راه آهن حق ندارد جلوی سیر این شرکت را بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل خود را با وزیر راه و شهرسازی مطرح کرده اید؟ گفت: پس از نامهای که به وزیر راه و شهرسازی زدیم، مدیر عامل راه آهن مجوز و پروانه بهره برداری ما را لغو کرده و گفته چرا نامه پراکنی میکنید؟
وی افزود: راه آهن حق ندارد گروگان گیری کند و آیا ما الان برای تهیه سوخت یا ورق مورد نیاز، باید قاچاق کنیم؟
مدیرعامل این شرکت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا پس از صدور حکم علیه راه آهن و تمرد در قبال قانون، باز هم شکایتی صورت گرفته گفت: دادستان اصفهان به دادستان تهران نامه زده و به دنبال محکومیت مدیرعامل راه آهن به دلیل ترک فعل هستیم.