پخش زنده
امروز: -
بهرهگیری از مزیتهای مرز و دریا به توسعه، ایجاد اشتغال و رونق تولید در سیستان و بلوچستان شتاب میبخشد که بهرهگیری از این ظرفیتها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: چهار هدف مهم استان در راستای مشارکت در تحقق رشد هشت درصدی اقتصادی و ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی با جدیت دنبال میشود.
مهرداد عرب اول گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، رشد اقتصادی هشت درصدی جزو اصول اصلی است که تقسیم کار کلی بین وزارتخانهها و استانها در این رابطه صورت میگیرد و این مهم در برنامه ششم توسعه نیز تکلیف همه استانها بود.
وی با اشاره به مرز و دریا به عنوان ۲ امتیاز این استان اظهار کرد: باید بررسی کنیم که این ۲ مزیت و سایر قابلیتهای استان چه تاثیری بر رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور تحلیل توسعه تجارت خارجی سیستان و بلوچستان وضعیت بازارچهها و گمرکات، مزیتهای بازار کشورهای همسایه و رقابت پذیری سایر استانها بررسی شده و مورد مقایسه قرار گرفته است.
عرب اول ادامه داد: میتوانیم با شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدهای فرآوری توسعه تجارت سیستان و بلوچستان و ارتقای جایگاه و سهم استان در توسعه تجارت خارجی، تدوین برنامه توسعه تجارت خارجی با هدف مشارکت در تحقق نرخ رشد سالانه اقتصادی و نرخ رشد صادرات غیر نفتی کشور، تعیین نقش و سهم دستگاههای اجرایی و شهرستانها در اجرای برنامه توسعه تجارت خارجی و تعیین بخشهای اقتصادی پیشرو در تجارت استان وضعیت تجارت استان را بهبود ببخشیم.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد مرزی سیستان و بلوچستان در حوزه تجارت مرزی افزود: تولید، نیاز به بازار فروش دارد و در این راستا سیستان و بلوچستان ظرفیت خوبی برای توسعه تجارت دارد که باید از این فرصت به بهترین شکل بهره گیری شود.
کرمی گفت: ظرفیت تجارت و نعمت مرز را در این استان قرار دارد بنابراین باید به نحو مطلوب از این موهبت بهره گیری کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: استفاده از ظرفیت مرز یکی از برنامهها و ضرورتهای مهم استان است که علاوه بر صادرات اقلام مصرفی باید به تولید محصولات گرمسیری و منحصر به فرد بپردازیم و محصولات تولیدی را به سایر کشورها صادر کنیم.
وی افزود: سیستان و بلوچستان ظرفیتهای بالقوه فراوانی دارد و این ظرفیتها زمانی به بهره برداری میرسد که همه مردم بویژه معتمدین در امور مهم مشارکت بیشتری داشته باشند.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بخشی از مشکلات و کمبودهای این استان ناشی از کم کاری است، لذا باید همه تلاش کنیم و در راستای به فعلیت رساندن ظرفیتهای ناشناخته و توسعه استان گام برداریم.