تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح فاصله های بهداشتی
دبیر ستاد صدور مجوزهای تولیدات دامی جهاد کشاورزی، تسهیل و تسریع در سرمایه گذاری و کمک به تولید کنندگان برای دریافت مجوز و پروانه کسب و کار را از جمله مزایای کاهش فواصل بهداشتی عنوان کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ دبیر ستاد صدور مجوزهای تولیدات دامی جهاد کشاورزی گفت: برابر ماده ۶ قانون نظام دامپروری کشور که در سال ۱۳۸۸ مصوب گردیده، میبایستی حریم سرمایههای منابع دامی در قالب یک آیین نامهای به تصویب هیئت محترم برسد و بعد از آن ابلاغ شود.
نقشبندی افزود: با توجه به شرح وظایف و وظایفی که محول شده به دبیرخانه هیئت مقررات زدایی در راستای بهبود و تسریع و تسهیل در سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در سال گذشته و همچنین با قوت قلبی که از دیدگاه مقام معظم رهبری در رأس شعار سال که همان جهش تولید با مشارکت مردم است، با یک نقطه عطف بیشتری در این حوزه ورود پیدا کردیم.
وی تصریح کرد: اقلیم ما در سراسر کشور عرصههای مستعد و منابع لازم برای تولید را در سطح کشور با پراکندگی یکسان ندارد و ما در یک محدوده جغرافیایی خاصی میتوانیم این سرمایه گذاریها را به سرانجام برسانیم، لذا آنچه که در دبیرخانه پیگیری میشود این است که این حرایم سرمایه گذاری با عدلههای علمی، پژوهشی ورود پیدا کنند و با یک اجماع خاصی ما به این نتیجه برسیم که در این حرایم تغییراتی ایجاد کنیم.
دبیر ستاد صدور مجوزهای تولیدات دامی جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره مزایای کاهش فواصل بهداشتی گفت: کاهش حریم های بهداشتی دو مزیت برای کشور دارد، یکی از مزیتهای آن تسهیل و تصحیح سرمایه گذاریها است.
وی درباره دومین عامل مزیت کاهش فواصل بهداشتی که بسیار تأثیرگذار است گفت: ما تولیدکنندگانی داریم که از مراجع قبلی مثل جهاد سازندگی سابق، پروانه کسب و کار گرفتند ولی، چون نتوانستند آن حرایم را رعایت کنند عملاً از گرفتن پروانه بی بهره ماندند.
نقشبندی تاکید کرد: یقیناً این اصلاح حرایم میتواند به واحدهای فعال موجودی که دارای تولید هستند و آنهایی که از نظر ضوابط فنی و از نظر ضوابط بهداشتی مورد نظر، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی هستند، میتواند کمک شایانی به آنها کند.
گفتنی است: هم اکنون بیش از ۳۰ درصد مجوزهای کسب و کار در بخش کشاورزی به علت شیوه نامه قدیمی سازمان دامپزشکی معطل مانده است.
مقررات حریم های بهداشتی واحدهای دامی، با هدف پیشگیری از شیوع بیماریها و آفات احداث واحدهای دامی و صنایع وابسته در فواصل نزدیک را ممنوع میکند، اما منتقدان معتقدند که این قانون به دلیل جامعیت کلی، در موارد متعددی سختگیرانه عمل کرده و مانع از توسعه این صنایع شده است.
از نگاه منتقدان مقررات حرائم بهداشتی، بدون استفاده ماندن اراضی اطراف یک واحد تولیدی مانند دامداری، نخستین پیامد آشکار اجرای این قانون بود و باعث شد به مرور زمینهای بسیاری باوجود برخورداری از شرایط و امکانات مناسب، بدون استفاده بماند.
براساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصلهها با هدفِ جذب سرمایه در بخشِ کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل میشود.
اصلاح ضوابط حریم های بهداشتی برای فرصت سرمایه گذاری مناسب و سهولت در صدور مجوزها تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرایی میشود.