محدوديت رشد کسب و کارهای روستایی با فاصله گذاری بهداشتی
طبق آمار وزارت جهادکشاورزی در ۵ سال گذشته، ۲۵ درصد درخواست مجوز کسب و کارهای کشاورزی به دلیل حریمهای بهداشتی رد شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس آخرین آمار وزارت جهادکشاورزی در ۵ سال گذشته، ۲۵ درصد درخواست مجوز کسب و کارهای کشاورزی به دلیل حریمهای بهداشتی رد شده است.
مسئولان سازمان دامپزشکی میگویند: علت تعیین فاصله یا حرایم بهداشتی برای دریافت مجوز کسب وکارهای مرتبط با کشاورزی و دامپروری، پایداری کسب و کارهاست.
طبق دستور العمل سازمان دامپزشکی کشور، فاصله یا حرائم بهداشتی برای جلوگیری از سرایت بیمارهای مسری دام وضع شده. بدین منظور فاصلههای بهداشتی که برای پروراز زنبورها در نظر گرفته شده بیش از ده کیلومتر و برای گاوها راه رفتن بیش از ۲۰۰ متر منع شده است.
در این میان برخی از کشاورزان، زنبورداران و دامداران معتقدند: این دستور العمل باعث محدودیت کسب و کارهای روستایی شده و حتی با بستن دست و پایشان، مانع رشد و متوقف شدن کسب و کارشان شده است.
کمالی کارشناس اقتصادی میگوید: با دستور العمل حرائم بهداشتی در حوزههای مختلف صنایع تبدیلی، الگوهای کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری شاهد توقف تولید هستیم.
اختیارزاده سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: حرائم و فواصل بهداشتی به منظور تداوم اشتغال زایی اجرا شده که تداوم اشتغال زایی از اشتغال زایی لحظهای اهمیت بیشتر دارد.
طبق قانون نظام جامع دامپروری کشور، آیین نامه حرائم بهداشتی باید به تصویب هیئت وزیران میرسید، اما بدون طرح در هیئت دولت از سوی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور در حال اجراست.
فعالان بخش خصوصی علاوه بر موانع ایجاد شده در حرائم بهداشتی، از نبود وحدت رویه در اجرای قانون حرائم بهداشتی هم گلایه مندند.
شریفی نیا متقاضی مجوز پرورش ملکه زنبور عسل نیز با گلایه از تناض اعلام شده از طرف اداره جهاد کشاورزی و دامپزشکی در حریم پرواز زنبور عسل گفت:اداره جهاد کشاورزی دستور العمل پروراز زنبور را ۵ کیلومتر در نظر گرفته در حالیکه اداره دامپزشکی حریم پرواز زنبور را ۱۰ کیلومتر اعلام کرده است. این تناض باعث هدر رفت هزینه و وقت متقاضی میشود.
آمار سامانههای تخصصی صدور مجوز وزارت جهاد کشاورزی نشان میدهد: طی ۵ سال گذشته بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ درخواست صدور مجوز کسب و کار به علت حرائم بهداشتی رد شده است.