به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد،
با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد و رؤسای اداره کتابخانههای عمومی شهرستانهای یزد، اشکذر و زارچ، در دفتر دکتر جوکار، مشکلات این مجموعهها بررسی شد.
نماینده مردم در این نشست، با اشاره به اینکه متولیان کتابخانهها به عنوان خادمان کتاب محسوب میشوند، گفت: کتاب به خودی خود، قادر به حل مشکلات نیست؛ بلکه از سوی کتابداران به مردم تحویل میشود تا در راستای حل مشکلات مورد استفاده قرار گیرد.
جوکار، به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: طبق آمارها، سرانه مطالعه در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر، پایین است؛ اما بر اساس آمارهای ارائه شده در خصوص فعالیتهای کتابخانههای استان یزد و تحویل تعداد قابل توجهی از کتابها به شهروندان، امیدبخش است که در زمینه ارتقا سرانه کتابخوانی، شاهد رشد باشیم.
وی در ادامه به اهمیت فضای کتابخانهها و منابعی که در اختیار مطالعه کنندگان قرار میگیرد اشاره کرد و اظهار داشت: این دو باید یک شرایط مطلوب و خوشایندی را برای مطالعه کننده بوجود آورد؛ کتابها باید به روز باشند و برخی از کتبی که امروز در کتابخانهها نگهداری میشوند، به نوعی کارآمدی خود را از دست داده اند و به روز کردن آن باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد تا محتوای آن، برای نسل جدید و جوان جذاب و مثمرثمر واقع شود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با بیان اینکه به اندازهای که رشد جمعیت و شهر داشته ایم، موفق به رشد کمی کتاب و کتابخانه نشده ایم، افزود: با توجه به قوانین، شهرداریها مکلف به اختصاص بخشی از درآمدهایشان، برای ساخت و تجهیز کتابخانهها هستند.
نماینده مردم اظهار داشت: نگاهمان به شهر این است که شهرداری باید متولی همه امورات یک شهر باشد و شهرداری حتی در بحث کتابخوانی که یک بحث فرهنگی و فرهنگسازی در جامعه محسوب میشود نیز باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.
جوکار با تأکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی درجامعه ادامه داد: زیبنده یک شهر این است که مردم ومسئولین در ساخت کتابخانه سرآمد بوده و تابلوی آن شهر، از کتاب و کتابخوانی باشد.
وی به نقش خیرین و اقدامات ارزنده و شایسته آنها در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: خیرین محترم در سراسر کشور و بالاخص در استان یزد، اقدامات بسیار شایسته و ماندگاری انجام داده اند و بدون شک در بخش کتاب و کتابخوانی نیز اگر از آنها درخواستی شود، همراهی و تعامل خواهند داشت.
افزایش سرانه کتابخانههای حوزه انتخابیه، بررسی وضعیت کتابخانه در برخی مناطق شهریزد، لزوم افزایش اعتبارات تعمیر و تجهیز کتابخانه ها، تکمیل کتابخانههای نیمه ساز و به روز نبودن منابع کتابخانهها و... از مهمترین موارد مطرح شده در این نشست بود.