پخش زنده
امروز: -
چهارمین جشنواره ریواس و سبزیهای بومی در کوهسرخ برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی شهردار کوهسرخ گفت: ریواس یکی از محصولات ویژه شهرستان کوهسرخ است و بهترین ریواس کشور در کوهسرخ تولید میشود.
محمد امین اظهار کرد: بر اساس آنچه در کتب آمده وجه تسمیه شهر ریوش تغییر یافته کلمه ریواس است که الف آن حذف و سین به شین تبدیل شده و «ریواس، ریوش» شده است.
وی گفت: تلاش میشود امسال چند جشنواره دیگر از جمله گیلاس و آلبالو و سایر محصولات را برگزار کنیم، همچنین پیگیر هستیم که جشنواره ریواس به نام کوهسرخ ثبت ملی شود.
شهردار کوهسرخ خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز استقبال بسیار خوبی از این جشنواره شد به طوری که میزبان میهمانانی از شهرهای مختلف خراسان رضوی بودیم.
وی گفت: شهرستان کوهسرخ و شهر ریوش قابلیتها و پتانسیلهای متنوعی از نظر گردشگری، صنایعدستی، معادن و برخی محصولات بومی و محلی دارد که باید به خوبی معرفی شوند.
امین با اشاره به اینکه هر ساله استقبال از این جشنواره بیشتر میشود، بیان کرد: شهرستان کوهسرخ که از آن به عنوان بهشت گمشده خراسان رضوی نام برده میشود همچنان نیاز به معرفی و شناساندن به تمام نقاط کشور دارد.
وی اذعان کرد: کشاورزان کوهنورد در این جشنواره محصول ریواس و سبزیهای بومی را از صبح زود جمعآوری و بدون واسطه و تازه به دست مصرف کننده رساندند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ در حاشیه این جشنواره گفت: جشنوارهها و رویدادهای گردشگری به نوعی معرف وجود فرهنگ و رفتار و آداب و رسوم خاص در مناطق مختلف است.
رضا ربیعی با بیان اینکه شهرستان کوهسرخ یکی از مناطق بکر و بسیار خوش آب و هوای خراسان رضوی است، عنوان کرد: گردشگری در این منطقه یکی از پتانسیلهای بسیار مهم برای توسعه است.
وی با تأکید بر تقویت پتانسیلهای گردشگری شهرستان کوهسرخ اظهار کرد: برگزاری جشنوارههای مختلف، رویدادسازی فرهنگی و توجه به میراث معنوی منطقه یکی از مهمترین کارهایی است که در این حوزه میتوان انجام داد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ در ادامه با اشاره به اینکه امروز چهارمین جشنواره ریواس با همت شورای شهر و شهرداری ریوش و همکاری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اذعان کرد: در این جشنواره علاوه بر ریواس سبزیهای بومی و محلی، آش کوریا و زِزِ، لبنیات، خشکبار، صنایعدستی، نان، فتیر عرضه شد.
وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر غرفههای فروش صنایعدستی و سوغات و فروش سبزیهای بومی و محلی و ریواس در این جشنواره شربت ریواس، آش زِزِ، آش رشته و آش کوریا و دیگر محصولات منطقه به حاضران ارائه شد.
ربیعی تصریح کرد: هرچند ریواس را در خراسان رضوی فقط در نیشابور و کوهسرخ داریم، اما بهترین ریواس کشور را به لحاظ کیفیت و بیشترین میزان این محصول را در این شهرستان داریم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ریواس کوهسرخ از بهترین کیفیت برخوردار است این محصول به عنوان یک ظرفیت برای منطقه دیده شده و به همین دلیل همه ساله چنین جشنوارهای در منطقه برگزار میشود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ با بیان اینکه تلاش میشود ظرفیتی که شهرستان کوهسرخ در حوزه سبزیهای کوهی به خصوص ریواس دارد به تمامی مردم ایران شناسانده شود، اجرای موسیقی محلی را از برنامههای جنبی جشنواره اعلام کرد و افزود: چهارمین جشنواره منطقهای ریواس با حضور بیش از ۴ هزار نفر از شهرهای مختلف خراسان رضوی برگزار شد.
وی در ادامه جشنوارهها و رویدادهای گردشگری را معرف وجود فرهنگ و رفتار و آداب و رسوم خاص در مناطق مختلف دانست و گفت: برگزاری این چنین برنامهها باعث رشد، توسعه و فرهنگسازی جوامع محلی و ایجاد بستر مناسب برای برگزاری جشنواره و رویدادها و فعالیتهای فرهنگی، گردشگری نیز میشود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کوهسرخ گفت: شهرستان کوهسرخ به لحاظ گردشگری و تولید متنوع محصولات کشاورزی دارای ظرفیت بسیاری در جذب گردشگر است که برگزاری جشنوارهها و رویدادها کمک به سزایی در این امر دارد.
وی اذعان کرد: شهرستان کوهسرخ با انواع گردشگری اعم از اکوتورسیم، ژئوتوریسم، ماجراجویی، غذا، تجاری، روستایی، قومی و عشایری و سلامت مقصد مناسبی برای گردشگران و مسافران به شمار میآید.
ربیعی تأکید کرد: برای هر یک از اتفاقات خوبی که در منطقه رخ داده و هنوز در حال انجام است باید رویدادهایی را ترسیم کنیم که این موجب هویتسازی برای نسل جدید خواهد شد و برای همه ما نیز ارزشمند است.