پخش زنده
امروز: -
اگر تابحال سعی کردید حتی برای یکبار هم آب را در کوزه نگهداری کنید ولی فرصت نشده خوب است بدانید نگهداری آب در کوزه فواید علمی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ نوشیدن آب از ظروف سفالی چیز جدیدی نیست و قبل از ساخت دستگاههای تصفیه و فیلترها، آب در ظروف بزرگ، سطلها یا پارچهای سفالی ذخیره میشد. آب ذخیره شده در این ظروف خنک، آرامش بخش و کاملا سالم بود و خنک شدن آب به دلیل تبخیر آن از طریق بافت متخلخل کوزه صورت میگرفت و فواید زیادی داشت که دانستنش خالی از لطف نیست
بهبود متابولیسم بدن
سیستم متابولیسم طبیعی بدن با نوشیدن آب در ظروف سفالی تقویت میشود، زیرا این آب با هیچ یک از اجزای شیمیایی تماس ندارد. آب ذخیره شده در کوزه سفالی میتواند سطح تستوسترون در بدن را ثابت نگه دارد و به بهبود متابولیسم بدن بدون وجود ماده شیمیایی مانند BPA که موجب درون ریزی غدد میشود، کمک کند.
مفید برای گلو
نوشیدن آب خنک بسیار دلپذیر است و تشنگی را به بهترین شکل رفع میکند. در طول تابستان عموم افراد به نوشیدن آب سرد از یخچال تمایل دارند که تغییر ناگهانی دمای آب داخل یخچال میتواند باعث مشکلات گلو شود پس به جای آن، سعی کنید از کوزه یا پارچهای سفالی آب بنوشید.
خنک سازی طبیعی آب
برای خنک شدن آب، بطریهای آب را داخل یخچال میگذاریم، اما به جای آن میتوان از ظروف سفالی استفاده کرد تا تفاوت در خنکی را احساس کنید. نگهداری آب در سفال، علاوه بر مزایایی که دارد به خنک سازی آب کمک میکند چراکه در یخچال آب سرد میشود، اما در سفال کاملاً خنک است. دیوارههای کوزهها از جنس سفال و خاک رس میباشند و همیشه نم و مرطوب هستند، مولکولهای آب دیوارههای کوزه برای تبخیر شدن گرمای آب داخل کوزه را میگیرند و باعث خنک شدن آب داخل کوزه میشوند.
خاصیت قلیایی
ماهیت قلیایی ظروف سفالی ناشناخته نیست و یک ظرف سفالی به بهترین شکل میتواند تعادل pH آب را حفظ کند. اگر آب دارای محتوای اسیدی باشد، با خاصیت قلیایی سفال متعادل میشود و مشکلات ناشی از معده و اسید آن را بهبود میبخشد.
حذف سختی آب و گوارا شدن آن
دیوارههای سفالی کوزه مواد و یونهای موجود در آب را جذب میکنند. خاک رس (دیوارههای کوزه سفالی)، عمل حذف سختی آب را انجام میدهد و یونهای کلسیم را جذب خود کرده و یونهای سدیم را پس میدهد و به همین خاطر آب گواراتر میشود.
خاصیت درمانی
شاید ندانید، اما ظروف سفالی خاصیت درمانی دارند، زیرا خاک رسی که برای ساخت آنها استفاده میشود، دارای انواع مختلفی از مواد معدنی و انرژی الکترومغناطیسی است. مواد معدنی ذخیره شده در آب کوزه، به حفظ مقدار مناسب گلوکز بدن کمک میکند و از گرمازدگی بدن، اسهال و کم آبی در فصل تابستان جلوگیری میکند. پس وقتی آب را در کوزه ذخیره و سپس مینوشید فواید آن به بدن منتقل میشود.
بهبود برخی از بیماریها
نوشیدن آب موجود در کوزههای سفالی سبب تسکین دردهای مفصلی و جدا ساختن چربیها و دفع سمهای موجود بر روی دیوارههای معده میشود و آرامش بسیارخاصی به شما میدهد. آب کوزه با خاک رس قلیایی واکنش نشان داده و به حفظ تعادل pH آب در بدن و تسکین دردهای معده کمک میکند.
عدم وجود مواد شیمیایی سمی
یکی از بزرگترین مزایای نوشیدن آب از ظروف سفالی این است که هیچ ترسی از مواد شیمیایی سمی موجود در آن وجود ندارد در صورتیکه ماده شیمیایی سمی قوی در بطریهای پلاستیکی موجب اختلال غدد درون ریزشده که در مورد ظروف سفالی این چنین نیست.
جلوگیری از گرما زدگی
آفتاب زدگی در ماههای سوزان تابستان کاملاً معمول است. نوشیدن آب از کوزه یا پارچهای سفالی میتواند تا حد زیادی به مقابله با این مشکل کمک کند، زیرا آب ذخیره شده در سفال غنی از مواد مغذی - ویتامینها و مواد معدنی است و سطح گلوکز بدن نیز با این آب حفظ میشود.
طبیعت متخلخل
تخلخل ظروف سفالی ناشناخته نیست و تبخیر از لحظه ذخیره آب در ظرف سفالی آغاز و این منجر به خنک شدن آب درون کوزه میشود و این خاصیت متخلخل خاک رس فواید و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد.
سازگار با محیط زیست
گزینههای سازگار با محیط زیست در تمام زمینههای زندگی بسیار موثر است. اکنون بیشتر ما آب را در بطریهای پلاستیکی نگهداری و ذخیره میکنیم و میدانیم پلاستیک به راحتی تجزیه نمیشود، علاوه بر این حاوی مواد شیمیایی سمی مضر است و با استفادهی بی رویه از آنها میلیونها تن زباله پلاستیکی ایجاد و بخش بسیار کمی از آن بازیافت میشود. کوزههای سفالی گزینه طبیعی، ارگانیک و سازگار با محیط زیست هستند.
بهبود کیفیت آب
نگه داری آب در کوزه سفالی سبب میشود دیوارههای سفالی ناخالصیهای آب را جذب کرده و کیفیت آب درون آن بهبود یابد، اما نگهداری آب در کوزه به طور دقیق و آن طوری که مردم فکر میکنند به طور ۱۰۰% آب را تصفیه نمیکند.
ارزانتر از بطریهای پلاستیکی
کوزههای سفالی اگر مرتب به درستی تمیز و نگهداری شوند، میتوانند سال به سال دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع، تمیز کردن آنها مسئله دشواری نیست و این ظروف در صورت نگهداری صحیح با دوام و کاملاً مناسب و نسبت به بطریهای پلاستیکی ارزانتر هستند.
دانستنیهای مفید درباره کوزه سفالی
کوزهای را بخرید که از جنس خاک رُس و دارای دیوارههای نه ضخیم و نه نازک باشد، زیرا دیوارهها آب را بیش از حد تراوش کرده بیش از حد ضخیم آب را تراوش نمیکنند.
کوزه بدون لعاب و خام تهیه نمایید، در صورت خرید کوزه دارای لعاب هیچ فرقی بین آن کوزه و یک ظرف پلاستیک نیست.
پس از خرید کوزه را شسته و کمی آب در داخل آن ریخته و پس از یک ساعت آن را خالی نموده و سپس از آن استفاده نمایید.
برای تصفیه آب کوزه به صورت ۱۰۰% شما نیاز به یک کوزه بزرگ مثلا ۴۰ لیتری دارید. این کوزه را پر کرده و بر روی کوزه دیگری بگذارید تا آب تراوش شده از آن مستقیما به داخل کوزه پایینی بریزد. آبی که در کوزه دوم وجود دارد، آب تصفیه شده است.