به گزارش واحد مرکزی خبر، حجتالاسلام علی محمدی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ وقف در جامعه همچنین گفت: خانواده، مدرسه، دانشگاه، حوزههای علمیه، وعاظ، روحانیون، استادان و همه نهادهای اجتماعی از جمله رسانه ها که در اداره افکار جامعه نقش دارد، میتوانند به عنوان یک رسانه به ترویج فرهنگ وقف بپردازند.
وی با اشاره به برپایی هفته وقف از 9 تا 15 دی با شعار «همه واقف باشیم»، اظهار کرد: هدف از برپایی این هفته مطرح کردن فرهنگ وقف در جامعه و تاکید بر ادای حق وقف و نیات واقفان است.
علی محمدی افزود: برخی گمان می کنند کسانی که وقف می کنند تمکن مالی دارند در صورتی که این سنت حسنه با موقوفات کوچک و وقف های مشارکتی نیز قابل اجراست.
وی همچنین از برپایی همایش وقف و رسانه در هشتم دی امسال خبر داد و گفت: رسانه مهمترین ابزار در تحقق شعار«همه واقف باشیم» است که می تواند با ترویج فرهنگ وقف، مردم را با آثار و برکات آن در جامعه و همچنین عوارض و پیامدهای موقوفهخواری آشنا کند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به ضرورت ایجاد وقفهای جدید و متناسب با نیاز جامعه گفت: امروز وقف میتواند اشکال متنوعی داشته باشد، به طور مثال یک شبکه آموزشی میتواند اطلاعات خود را وقف مردم کند و به صورت رایگان به ارائه اطلاعات آموزشی به مردم بپردازد، یا یک روزنامه وقفی در جهتی مناسب با درج اخبار و اطلاعات، به روشنگری بپردازد.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه در سه حوزه بقاع و امامزادگان، موقوفات و قرآن پرداخت و اضافه کرد: یکی از وظایف سازمان اوقاف، جمعآوری درآمد موقوفات و هزینه آن مطابق نیات واقفان است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین با اشاره به اینکه امسال 70 میلیارد تومان از عواید موقوفات حاصل و صرف نیات واقفان شده است، گفت: کمک به ایتام و مستمندان، تهیه جهیزیه، اعزام زائران به حرم رضوی، ارائه خدمات درمانی، بهداشتی و آموزرشی از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این عرصه است.
حجت الاسلامی محمدی اجرای نیات واقفان در طرح های منسجم را نیز از برنامه های سازمان اوقاف برشمرد و گفت: امسال طرح "پیوند آسمانی" با محوریت اعطای جهیزیه به یک هزار و 105 نفر و طرح " زائران رضوی " با اعزام 673 نفر به حرم امام رضا علیه السلام اجرا شد و طرح های "مهر تندرستی" با محوریت ارائه کمکهای بهداشتی و درمانی در 29 دی و " دستهای مهربانی" با موضوع کمک به ایتام 14 اسفند اجرا خواهد شد.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای سازمان اوقاف در حوزه امامزادگان و بقاع متبرکه پرداخت و گفت: امسال یک هزار و 117 بقعه نوسازی و بازسازی شد که برای آن 110 میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده بود و 55 میلیارد آن محقق شد، همچنین در دو هزار و 150 بقعه متبرکه، مرکز فرهنگی و قرآنی دایر شد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره فعالیتهای صورت گرفته در عرصه قرآن نیز گفت: در زمینه حفظ قرآن کریم تربیت یک میلیون حافظ قرآن را در دستور کار خود قرار دادهایم که پارسال 229 هزار نفر و امسال نیز 302 هزار نفر از این جمع موفق به حفظ قرآن کریم شدند و در فضای مجازی نیز با ایجاد مرکز فضای مجازی قرآن کریم، هشت هزار نفر دیگر نیز حافظ قرآن شدند.
وی برپایی مسابقات قرآنی را از دیگر فعالیت های سازمان اوقاف ذکر کرد و گفت: برپایی دو هزار و 151 مسابقه قرآنی در سطح استان های کشور با شرکت بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در این مسابقات از جمله این فعالیتهاست ضمن اینکه امسال مسابقات بینالمللی قرآن کریم با حضور 70 کشور و مسابقات اذان، ابتهال و همخوانی قرآن کریم نیز با حضور 56 هزار نفر در قالب 385 گروه برگزار شد.