پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس فتای استان اردبیل گفت: پارسال ۳۳ درصد جرایم سایبری در این استان در بستر پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی اتفاق افتاده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، سرهنگ علی قهرمان طالع اظهار کرد: از این میزان، ۲۰ درصد جرایم سایبری در اینستاگرام، ۱۵ درصد جرایم در تلگرام، ۱۳ درصد در واتساب و مابقی در دیگر شبکههای اجتماعی خارجی رخ داده است.
وی با اشاره به نقش پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خارجی در تغییر آداب و رسوم گفت: تامین امنیت در فضای مجازی نیازمند همکاری تمامی سازمان ها، نهادها و مشارکت هموطنان است و صیانت از هویت ملی و ارزشهای اسلامی و انسانی، حفظ حریم خصوصی و صیانت از اموال و منافع افراد در فضای سایبری از ماموریتهای مهم پلیس است.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل با بیان اینکه کشف جرایم سایبری در استان اردبیل نیز افزایش داشته است، افزود: سال گذشته ۸۷ درصد جرایم فضای مجازی در این استان شناسایی و کشف شد.
سرهنگ قهرمان طالع با بیان اینکه شناسایی و کشف جرایم سایبری در استان اردبیل بیشتر از شاخص اعلامی از سوی مرکز است، اظهار کرد: اردبیل در کشف جرایم سایبری و فضای مجازی از استانهای پیشرو در کشور است.
وی گفت: سال گذشته سوء استفاده مالی و برداشتهای اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی، کلاهبرداریهای رایانهای و هتک حیثیت و نشر اکاذیب به ترتیب بیشترین جرایم فضای مجازی در این استان بوده است.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل افزود: سوء استفاده مالی و برداشتهای اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی ۳۹ درصد جرایم، کلاهبرداریهای رایانه ۲۲ درصد جرایم و هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۲۰ درصد جرایم و سایر جرایم نیز ۱۹ درصد از مجموع جرایم رخ داده در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات استان را به خود اختصاص داده بود.
سرهنگ قهرمان طالع گفت: پارسال در مجموع ۸۱۴ متهم و متخلف حوزه فضای مجازی در استان شناسایی و دستگیر شدند که از این تعداد ۶۴۴ متهم آقا و ۱۷۰ متهم خانم بودند.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل گفت: کلاهبرداران در فضای مجازی بسته به مقتضیات زمان و موضوعات مطرح در جامعه با شگردها و شیوههای گوناگون و استفاده از لینکهای آلوده و بدافزارهای سودجویی اقدام به ارسال پیام به کاربران با مضامین و عناوین مختلف از جمله اعطای وام، یارانه، سهام عدالت، سامانه ثنا (شکایت الکترونیکی) و برنده شدن در انواع مسابقات و قرعه کشیها کرده و گاه میلیاردها تومان از این راه سود کسب میکنند.
سرهنگ قهرمان طالع افزود: سال گذشته پلیس فتای استان اردبیل در کمترین زمان ممکن با شناسایی و کشف عاملان و کلاهبرداران اینترنتی از جمله لینکهای آلوده موفق به عودت مبلغ ۸۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال از حساب کلاهبرداران به حساب شهروندان و مالباختگان شد.
وی از مردم و کاربران خواست، به لینکهای آلوده ارسالی از شمارههای شخصی افراد اعم از دوست، آشنا و اقوام اعتنا و توجهی نکرده و به هیچ عنوان بر روی آن کلیک نکنند و فورا لینک ارسالی را از گوشی تلفن همراه خود حذف کنند.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل گفت: پارسال پلیس فتای استان در عرصه مبارزه با قمار و شرطبندی در سایتها و کانالهای مختلف، موفق به کشف ۹۶ درصد جرایم شد.
سرهنگ قهرمان طالع با بیان اینکه شرطبندی در پیشبینی مسابقات در رشتههای مختلف ورزشی قمار محسوب میشود، افزود: مردم و کاربران به چنین سایتهایی اعتماد نکنند، چرا که تمامی گردانندگان سایتهای شرطبندی دنبال جلب اعتماد کاربران و کلاهبرداری هستند.
وی از مردم به ویژه نوجوانان و جوانان خواست از عضویت در گروههای شرط بندی مسابقات ورزشی، همسر یابی، صیغه یابی، قمار اینترنتی و دانلود اینترنت رایگان و سایر گروههای مشکوک خودداری کنند.
رئیس پلیس فتای استان اردبیل گفت: استان اردبیل از لحاظ وقوع جرایم سایبری در کشور جزو استانهای امن کشور محسوب میشود چرا که به خاطر ظرفیت بالای معنوی و فرهنگ خوب منطقه جرایم سایبری باندی، سازمان یافته و خطرناک در این استان به آن معنا یا وجود ندارد و یا در حداقل است.
قهرمان طالع با بیان اینکه مجرمان فضای سایبری با توجه به ذائقه مردم و با چرب زبانی اقدام به طراحی دامهای نامریی میکنند، ادامه داد: پیشنهاد قیمتهای ارزان، فروش اجناس و اقلام کمیاب و ممنوعه، فروش داروهای نایاب و کمیاب، آگهیهای استخدام و کاریابی، پروژههای سرمایه گذاری در حوزه ارز دیجیتال و جعل عنوان و سوء استفاده از مشخصات افراد حقیقی و حقوقی از جمله این دامهای نامریی است.
وی گفت: مردم میتوانند جرایم سایبری از جمله کلاهبرداریهای اینترنتی، مزاحمتهای آنلاین در شبکههای مجازی، حملات سایبری، سرقتهای اینترنتی از حسابهای بانکی و فعالیت تارنماهای مجرمانه در فضای مجازی را از طریق سامانه آنلاین و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا اطلاع دهند.
به گفته وی، لازمه در امان ماندن در محیط اینترنت عدم اعتماد به فعالان این فضا و در مقابل افزایش هوشیاری، آگاهی و سواد سایبری و همچنین کنترل فرزندان در محیط سایبری است و خانوادهها میتوانند از ظرفیت، مطالب و آموزشهای سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir استفاده کرده و برای دریافت هرگونه مشاوره با کارشناسان این پلیس ارتباط برقرار کنند.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس فتا با حداکثر توان، تخصص و تعهد از امنیت کاربران فضای مجازی پاسداری میکنند، افزود: پلیس فتای استان اردبیل با آدرس ایمیلی Ardebil_fata@police.ir، آدرس اینترنتی @cyberpolice و وب سایت به آدرس cyberpolice.ir آماده دریافت گزارشهای مردمی با محوریت مبارزه با جرایم سایبری و توسعه امنیت فضای مجازی است.