بیماران مزمن ریوی قبل از روزه داری با پزشک مشورت کنند
بیماران مزمن ریوی قبل از شروع به روزه داری ضرورت دارد با پزشک متخصص در مورد نحوه تنظیم دارو مشورت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، استادیار گروه ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزه داری بر عملکرد بیماران مزمن ریوی مثل آسم و برونشیت مزمن، تاثیراتی دارد که با آموزشها برای تنظیم دز داروها و نحوه مصرف و زمان بندی، فرد روزه دار میتواند با کمترین چالش روبرو شود.
دکتر شهاب الدین سروری افزود: بیمارانی که همزمان از دارو و اسپری استفاده میکنند، حتما درباره تنظیم دارو و زمان استفاده در بین وعدههای سحر و افطار با پزشکان متخصص مشورت کنند.
به گفته او، بیماران مزمن ریوی که علاوه بر داروهای استنشاقی، داروهای خوراکی نیز استفاده میکنند، با مشورت پزشک و رعایت دز و زمان مصرف دارو میتوانند فریضه الهی خود را انجام دهند.
این پزشک تصریح کرد: به طور کلی روزه داری اثرات سوء بر عملکرد ریه در افراد سالم ندارد و در بیماران مزمن آسم و برونشیت که بیماری به خوبی کنترل شده و استفاده از داروها به صورت منظم انجام میشود، روزه داری عملکرد ریه را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
دکتر سروری، کم آبی بدن را برای بیماران مزمن ریوی به خصوص بیماران برونشیت مزمن مهم خواند و گفت: روزه داری در فصول گرم سال و مصرف نکردن مایعات کافی میتواند سیستم تنفسی این بیماران را تحت تاثیر قرار دهد و علایم تنفسی شدیدتری را تجربه کنند که توصیه میشود این بیماران، در وعده افطار تا سحر، به میزان مناسب مایعات مصرف کنند.
استادیار گروه ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در برخی مواقع در بیماران ریوی مزمن و پیشرفته، همزمانی مشکلات قلبی و عروقی نیز دیده میشود که میتواند وضعیت بیمار را تحت تاثیر قرار دهد و مشاوره در این بیماران برای تنظیم داروهای قلبی، ضروری است.
او بیان داشت: در افراد سیگاری طبیعتا قطع ناگهانی و بدون برنامه سیگار میتواند باعث افزایش علائم تنفسی و اضطراب بیماران شود؛ بنابراین در مورد بیماران برونشیت مزمن از هفتهها قبل از ماه مبارک رمضان، با نظر پزشک متخصص در مورد کاهش میزان مصرف سیگار و در صورت نیاز، مصرف دارویی که به ترک سیگار کمک میکند مشاوره داشته باشند.
دکتر سروری تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان استفاده زیاد از مواد قندی ساده و شیرین میتواند باعث ناراحتی برای بیماران ریوی شود که توصیه میشود این بیماران به خصوص مبتلایان به برونشیت مزمن، استفاده حداقلی از کربوهیدراتها را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
به گفته او، بیماران مزمن ریوی با علائم تنفسی شدید و بیماری زمینهای کنترل نشده تا زمان کنترل بیماری زمینه ای، مجاز به روزه داری نیستند و این بیماران از مدتها قبل باید در خصوص شرایط بیماری و نحوه مصرف داروها برای انجام روزه داری با پزشک معالج خود مشورتهای لازم را انجام دهند.