پخش زنده
امروز: -
غذاهای حاوی فیبر در ایام روزه داری از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به علت مصرف غذاهای تصفیه شده و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر در ماه مبارک رمضان روزه داران دچار مشکلاتی، چون یبوست میشوند که میتواند باعث هموروئید (بواسیر) و سوء هاضمه همراه با احساس پری معده شود.
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده همچون نانهای تهیه شده از آرد سفید، چون نان لواش و فانتزی و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر میوه و سبزی علت اصلی بروز این عارضه است که با مصرف میوه و سبزیجات و غاهای حاوی فیبر مشکل رفع میشود.
وی با بیان اینکه سوء هاضمه و نفخ بیشتر به علت مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس و نوشابههای قندی گازدار ایجاد میشود که در ماه رمضان توصیه بر مصرف غذاهای آب پز و پرهیز از مصرف نوشابههای گازدار میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش که ممکن است هنگام بعداز ظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق بیفتد از علائم افت فشارخون و علت آن مصرف کم مایعات و نمک است که میتوان با خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات و نمک این شرایط را برای فرد روزه دار مدیریت کرد.
دکتر اباصلتی افزود: بروز سردرد در ماه مبارک رمضان به علت مصرف کافئین و قطع آن، خستگی و استراحت نکردن و خواب نا کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشارخون است که برای پیشگیری، از یک تا ۲ هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین را کاهش یابد و مصرف دمنوشهای گیاهی بدون کافئین جایگزین آن شود.
وی گفت: پرهیز از مصرف قندهای ساده به خصوص در روزه داری بیماران دیابتی تاکید میشود و این بیماران باید با مشورت پزشک اقدام به روزه داری کند.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گرفتگی عضلات در ماه رمضان به علت مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم، منیزیوم و پتاسیم است و برای درمان صرف غذاهایی با منبع غنی از موادی مانند سبزی ها، میوه ها، لبنیات و خرما باید در برنامه تغذیهای گنجانده شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه زخم معده، سوزش سردل، ورم معده برای برخی از بیماران روی میدهد، گفت: مصرف غذاهای ادویه دار، نوشابههای گازدار و نیز قهوه این حالتها را تشدید میکند در برخی از روزه داران این حالت با مصرف غذاهای پرچرب هم میتواند افزایش یابد، علاوه براین افرادی که دچار زخم معده یا ناراحتیهای گوارشی هستنند باید برای روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.
وی گفت: مصرف اندک مایعات در ماه رمضان میتواندزمینه ابتلا به سنگ کلیه را فراهم کند از همین رو روزه داران باید با تغذیه مناسب در افطار و سحر و فاصله این دو وعده آب مورد نیاز بدن را از طریق مایعات، نوشیدنیهای سالم و میوه و سبزیجات فراهم کنند.