پخش زنده
امروز: -
محققان با رویکردی جدید و نوآورانه، به جای هدفگیری مستقیم سلولهای سرطانی، به سلولهای حامی بیماری حمله کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما بر اساس تحقیقات جدید، نوع جدیدی از ایمنی درمانی که سلولهای غیر سرطانی را هدف قرار میدهد، میتواند به جلوگیری از رشد و گسترش تومورهای سرطان سینه کمک کند. این کشف که در مجله ایمنی درمانی سرطان منتشر شد، نشان داد که یک رویکرد ایمنی درمانی با هدف قرار دادن پروتئینی، جریان خون تومور را مختل میکند و در نتیجه میتواند مانع رشد و گسترش آن شود. ایمنی درمانی نوعی درمان سرطان است که با کمک به سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و کشتن سلولهای سرطانی کار میکند. محققان موسسه تحقیقات سرطان لندن از نوعی ایمنی درمانی استفاده کردند که شامل حذف سلولهای ایمنی سالم بیمار و اصلاح ژنتیکی آنها برای حمله به اهداف خاص است. برخلاف بیشتر درمانهای سرطان، این درمان نوآورانه به طور مستقیم سلولهای سرطانی را هدف قرار نمیدهد، بلکه به سلولهایی حمله میکند که از بیماری حمایت میکنند.
درمانهای CAR-T در حال حاضر برای برخی سرطانهای خون مورد استفاده قرار میگیرند و دانشمندان در تلاشند تا راههایی بیابند تا آنها را برای سایر انواع سرطان از جمله سرطان سینه مؤثر کنند. با این حال، سلول درمانی CAR-T همیشه روی تومورها اثر نمیکند، زیرا محیط آنها پاسخ ایمنی را سرکوب میکند و همچنین یافتن ویژگیهای خاص روی سلولهای سرطان سینه برای هدف قرار دادن میتواند چالش برانگیز باشد. این گروه که در موسسه تحقیقات سرطان (ICR) مستقر است، همچنین این درمان را بر روی تومورهای سرطان ریه در موشها آزمایش کرد و نتایج مشابه موفقیتآمیزی مشاهده کرد که نشان میدهد بیماران مبتلا به انواع دیگر سرطان میتوانند از این درمان جدید نیز بهرهمند شوند. علاوه بر این، محققان دریافتند که درمان CAR-T میتواند به عنوان یک درمان خاص سرطان با عوارض جانبی بالقوه کمتر برای بیماران عمل کند. محققان اکنون در حال توسعه بیشتر این درمان هستند تا بتوان آن را در آزمایشات بالینی آزمایش کرد.
دکتر فرانسیس تورل، یکی از رهبران این مطالعه گفت: ایمنی درمانی موفقیت محدودی در درمان سرطان سینه داشته است، اما با هدف قرار دادن سلولهایی که از تومور حمایت و به زنده ماندن آن کمک میکنند، راه امیدوارکنندهای برای غلبه بر چالشهای ناشی از محیط تومور و درمان موثرتر و هدفمندتر برای سرطان سینه توسعه یافته است. ما امیدواریم تحقیقات بیشتر به تبدیل این یافتهها به درمانهای هدفمند برای بیماران مبتلا به سرطان سینه کمک کند.