ساعت کاری موزههای کشور در ایام نوروز
ویژهبرنامههای نوروزی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ۲۴ اسفند تا نیمه فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد و در این ایام موزهها، بناهای تاریخی و پایگاههای میراثملی و جهانی از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۱ میزبان بازدیدکنندگان هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تقارن مراسم نوروز امسال با ایام ماه مبارک رمضان؛ جزئیات فعالیت موزهها، بناهای تاریخی و پایگاههای میراثملی و جهانی در نوروز ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
دارابی در ارتباط با ساعت کار مجموعههای تاریخی با بیان اینکه دستورالعمل جامعی تبیین شده است، گفت: ویژهبرنامههای نوروزی از ۲۴ اسفند آغاز میشود و تا نیمه فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد. در این ایام همه مجموعههای زیرنظر وزارت میراث فرهنگی از ساعت ۱۰ صبح تا ۹ شب به فعالیت خود و ارائه خدمات ادامه میدهند.
علی دارابی افزود: همچنین اماکن منتخب میراثی که امکان برگزاری مراسم تحویل سال را دارند، هنگام سال تحویل باز هستند و در نخستین روز سال جدید از ساعت ۴:۳۰ صبح به مردم خدمات ارائه میدهند.
به گفته دارابی، در «شبهای قدر» ساعت بازدید اماکن تاریخی، موزهها و پایگاههای ملی و جهانی از ۱۰ صبح تا ۱۷ است.
وی به ثبت جهانی نوروز در سال ۱۳۸۸ و ثبت جهانی «افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن» در آذرماه سال جاری اشاره کرد و آن را اتفاقی بزرگ دانست که باید در ایام نوروز، برنامههای ویژهای برایش تدارک دیده شود.
معاون میراثفرهنگی افزود: ۸۲۹ موزه فعال در کشور داریم که ۲۸۶ موزه، زیر نظر وزارتخانه هستند. همچنین با توجه به ۵۴ کاروانسرایی که امسال ثبت جهانی شد، تعداد سایتهای جهانی در سراسر کشور به ۱۰۷ سایت رسیده که همراه پایگاههای ملی و محوطههای تاریخی در ایام نوروز به گردشگران خدمات میدهند.
او به تصویب و ابلاغ ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی و میراث داران تمدنی در شورابی عالی انقلاب فرهنکی اشاره کرد و ادامه داد: در نوروز ۱۴۰۲ در سراسر کشور ۱۴۰۰ بازارچه صنایعستی دایر شد و این رویه برای نوروز سال ۱۴۰۳ هم در دستور کار قرار دارد. برنامه های سال گذشته آسیب شناسی شده است، تا کمیت و کیفیت بهتری در خدمات و برنامه های سال جدید ارائه شود.
استفاده از ظرفیت همیاران میراثفرهنگی و انجمن خیرین میراثفرهنگی، توجه به روایتگری و جهاد تبیین، درختکاری در محوطه پایگاههای میراثفرهنگی و تدارک مکانهایی برای صرف غذای افراد دارای عذر شرعی از دیگر نکات مطرح شده از سوی دارابی بود.