پخش زنده
امروز: -
تخصیص ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی برای سال آینده پابرجاست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛ پدرام پاک آیین سخنگوی وزارت بهداشت، روز گذشته با اعلام این خبر گفته: پرداخت یارانه ارزی به تجهیزات پزشکی با هدف حمایت از بیماران و تسهیل دسترسی مراکز درمانی به انواع ملزومات پزشکی ادامه خواهد داشت.
سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عمربخشی به تولید تجهیزات پزشکی است به همین منظور اولویتهای تولید این تجهیزات در پایگاه اینترنتی سازمان غذا و دارو اعلام شده است و در حال حاضر ۲۲۰۰ شرکت به تولید تجهیزات پزشکی، مواد اولیه و قطعات مورد نیاز اشتغال دارند.
پاک آیین گفته: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۸ هزار محصول نهایی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی کد شناسه گرفتند تا وارد بازار شوند. همچنین بیش از ۱۵ هزارمواد اولیه و قطعات تجهیزات پزشکی صاحب کد شناسه شدند.
رئیس سازمان غذا و دارو هم پیشتر اعلام کرده بود: طرح تجهیزیار فعلا اجرا نمیشود و هنوز درباره اجرا شدن این طرح تصمیمی گرفته نشده است.
حیدر محمدی گفته بود: اصلاح سیاستهای ارزی، از سیاست سازمان غذا و دارو بوده و هست، اما باید طوری اجرا شود که به مردم و مراکز درمانی آسیب نرسد.
او گفته بود: تصمیم بر این است که مشابه دارو و شیرخشک، حمایت یارانه ارزی را برای تجهیزات پزشکی هم داشته باشیم و مابهالتفاوت آن مانند دارو و شیرخشک پرداخت شود، اما حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی با مشورت انجمنها و کارشناسان انجام شود.
همچنین در صورت حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی، باید به تولیدکنندگان هم تسهیلات بانکی پرداخت شود.
«تجهیزیار» طرحی است که برخی فعالان حوزه تجهیزات پزشکی از آن به عنوان طرحی شبیه «دارویار» یاد میکنند. طرحی که در صورت اجرا موجب حذف ارز ترجیحی و نیمایی به واردات مواد اولیه و محصولات تجهیزات پزشکی خارجی و پرداخت ما به التفاوت ریالی آن به بیمهها برای جلوگیری از افزایش قیمت محصول نهایی برای مشتری و بیماران میشود.
تخصیص ارز ترجیحی به تجهیزات پزشکی در حالی است که تولیدکنندکان داخلی از واردات بی رویه تجهیزات پزشکی گلایه دارند، زیرا این تجهیزات با ارز ازران قیمت وارد کشور میشوند و توان رقابت را از تولید داخل میگیرند.
تجهیزات پزشکی جزو معدود کالاهایی است که همچنان ارز ۴۲۰۰ تومانی میگیرد، در حالی که از سال ۱۴۰۰ بسیاری از کالا با ارز نیمایی یا آزاد تامین میشوند.
علت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، کاهش هزینه تجهیزات پزشکی برای بیماران است، اما روشهای دیگری وجود دارد تا این یارانه مستقیم به هدف برسد و مورد سوء استفاده احتمالی قرار نگیرد.
آقای رضایی معاون سازمان بیمه سلامت هم در مورد طرح تجهیزیار گفته بود: راهکار این موضوع پرداخت مابه التفاوت ارز ترجیحی به سازمانهای بیمه گر است، یعنی به جای اینکه ارز ارزان را به واردکننده بدهیم، یارانه آن را به بیمهها بدهیم تا هزینه تجهیزات پزشکی بیماران را پوشش دهند و پرداخت از جیب بیمار کاهش یابد.
محمدرضا کمپانی نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران، گفته: مشکل اصلی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی، نبود پول و نقدینگی است. بیش از ۶۰ درصد از انرژی و زمان شرکتها صرف تأمین نقدینگی میشود.
کمپانی با انتقاد از اینکه گاهی از یک تولیدنما در مقابل یک تولیدکننده واقعی حمایت میشود، گفته: تولیدکنندگان مواد اولیه را با هزینه بالا تأمین میکنند.
سعیدرضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو هم با عنوان این مطلب که برونسپاری و استفاده از ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی در دستور کار اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی قرار دارد، گفته بود: با این دو اقدام، دوره ثبت کالا و دریافت مجوز کاهش مییابد.
او گفته بود: اجرای طرح "تجهیزیار" نیازمند تأسیس یک صندوق برای جبران مابهالتفاوت تغییر نرخ ارز است، در غیر این صورت هزینههای مردم سر به فلک خواهد کشید. ما موافق حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی هستیم، اما نباید پرداخت از جیب مردم افزایش یابد.
در توضیح طرح تجهیز یار اینکه دولت سال گذشته در طرح دارویار، ارز ترجیحی دارو را حذف کرد و آن را به بیمهها انتقال داد. وزارت بهداشت در تلاش است در تجهیزیار این موضوع را برای تجهیزات پزشکی نیز اجرا کند، اما زمان اجرای آن مشخص نیست.