پخش زنده
امروز: -
فقط ۶ مرکز در جهان قابلیت پرتودهی با پروتون و کربن را دارد و مرکز یون درمانی ایران هفتمین آن است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست علمیِ " نقش علوم و فنون هستهای در ارتقاء سلامت با محوریت علوم پایه پزشکی " صبح امروز ۱۸ بهمن در فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.
دکتر جواد کریمی ثابت، سرپرست مرکز ملی نظام کیفیت و استانداردهای اتمی ایران، در این نشست از ساخت نخستین بیمارستان ملی یون درمانی در کرج خبر داد و گفت: ساخت این طرح تا نود درصد پیش رفته است و همه کادر درمان آن آموزشهای لازم را گذرانیده اند که این دستاورد افتخاری بزرگ در حوزه سلامت کشور است.
دکتر کریمی ثابت با بیان اینکه درمان تومورهای سرطانی با استفاده از انرژی هستهای موثر است، افزود: تشخیص زودهنگام سرطان با کمک پزشکی هستهای تا ۱۲.۵ درصد است که رویکرد مهم علوم و فنون هستهای در بحث تشخیص و درمان محسوب میشود و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این زمینه، برنامههای متعددی را پیش بینی کرده است.
وی افزود: تامین شتابدهنده سینکروترون موجود در این مرکز، دارای قابلیت ارائه سالانه ۹۰۰۰ جلسه پرتو درمانی به بیش از ۱۲۰۰ بیمار، مجهز به یک اتاق تحقیقاتی و سه اتاق درمانی است. همچنین امکان انجام تحقیقات فیزیک پزشکی و فیزیک کاربردی برای پژوهشگران با رویکرد کاهش هزینههای درمان با روش پروتون تراپی در ایران انجام شده است.
دکتر کریمی ثابت گفت: اکثر مراکز پروتون/ یون درمانی، پرتودرمانی را فقط با یک نوع پرتو انجام میدهند و تاکنون فقط ۶ مرکز در جهان قابلیت پرتودهی با پروتون و کربن را دارد و مرکز یون درمانی ایران هفتمین آن است.
وی افزود: پیشرفت ساختمانی این بیمارستان بیش از ۹۰ درصد و پیش بینی زمان بهرهبرداری آن سال ۱۴۰۵ است و تجهیزات پزشکی نیز تا ۷۵ درصد تکمیل شده است.