پخش زنده
امروز: -
هزار و ۶۰۰ گروه خودیار در مراکز بهداشتی خراسان رضوی ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هزار و ۶۲۷ گروه خودیار هم اکنون در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فعال شده اند.
دکتر محمد جعفر صادقی افزود: گروه خودیار از حضور افرادی که مبتلا به بیماری مشترکی هستند تشکیل میشود که با همکاری بهورزان میتوانند برای تبادل تجربیات خود در خصوص نحوه مدیریت بیماری با یکدیگر تعامل کنند.
وی با اشاره به اینکه گروه خود یار در خصوص بیماریهای مانند دیابت، فشار خون بالا، کم تحرکی، چاقی، اضافه وزن و انواع سرطانها تشکیل شده است، گفت: در این گروه یک نفر به عنوان رهبر زمینه تبادل تجربیات در خصوص مدیریت و درمان بیماری را فراهم میکند.
مدیر گروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی از بیماران تصور میکنند که بیماری آنها به سختی کنترل میشود و یا به سرعت درگیر عواقب ناشی از ابتلا خواهند شد که با تشکیل گروههای خود یار با دوستانی آشنا میشوند که همانند آنها درگیر بیماری هستند و توانستند زندگی مطلوبی را داشته باشند.
دکتر صادقی گفت: این موضوع به خصوص درباره بیماریهای صعب العلاج میتواند راهکار مناسبی باشد تا بیماران بتوانند به شکل بهتری شرایط بیماری را مدیریت کنند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت شورای شهری و روستایی برای حل مشکلات بهداشتی و سلامت محلات از محورهای خدمتی گروه آموزش سلامت است، بیان کرد: کانون سلامت محله با حضور اعضای شورای اجتماعی محلات و رئیس مرکز بهداشت و تعدادی از عموم مردم محله تشکیل میشود تا به چالشهای حوزه سلامت در محلات رسیدگی شود.
مدیر گروه آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اولویت بندی حوزه بهداشت و سلامت محلات براساس دغدغه افراد محله است، افزود: هم اکنون برای بررسی و رفع چالشهای حوزه سلامت محلات ۸۹۵ شورای شهری و روستایی در برنامه خود مراقبتی اجتماعی تشکیل شده است.
وی گفت: بهداشت محیط محله تاثیر به سزایی در سلامت افراد و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای واگیر و غیر واگیر دار دارد.