با استفاده از داروهای تزریقی و خوراکی
مدیریت درمان ۳۸ بیمار اس. ام.ای در بیمارستان کودکان اکبر
درمان ۳۸ بیمار SMA یا آتروفی عضلانی نخاعی، با استفاده از داروهای تزریقی و خوراکی در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، مدیریت میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری SMA، گروهی از اختلالات ژنتیکی است که در آن فرد به دلیل از بین رفتن سلولهای عصبی در نخاع و ساقه مغز نمیتواند حرکت عضلات خود را کنترل کند، این بیماری نوعی بیماری ژنتیکی است که روی سیستم عصبی مرکزی، دستگاه عصبی محیطی و حرکت ارادی عضلات (ماهیچههای اسکلتی) تاثیر میگذارد.
دکتر سیدعلی جعفری با بیان اینکه گونهای از این بیماری شدید بوده و در همان دوران نوزادی موجب مرگ میشود، خاطر نشان کرد: گونه دیگر تنها با یک ضعف مختصرِ عضلانی همراه است و بیماران میتوانند عمر طبیعی داشته باشند.
او با اشاره به مدیریت درمان ۳۸ بیمار اس. ام.ای با استفاده از داروهای تزریقی و خوراکی از ابتدای دی سال ۱۴۰۱ تا پایان دی امسال در بزرگترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور به عنوان دستاوردی بزرگ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شرق کشور، افزود: این بیماری میتواند از طریق آزمایش خون، ژنتیک، تست هدایت عصبی و بیوپسی عضلانی تشخیص داده شود.
دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: درمان این بیماری به صورت تزریق داخل نخاعی و ژن درمانی انجام میشود که از سرعت پیشرفت بیماری میکاهد، همچنین در کنار درمانهای دارویی نیز میتوان از سایر روشهای کمکی مانند ویلچر، واکر، آتل، بریس، فیزیوتراپی و جراحی بهره برد.
دکتر جعفری در ادامه، مشکلات روده و مثانه، شکستگی استخوان و دررفتگی مفصل ران را از عوارض این بیماری دانست و کنترل محل انجام تزریق از نظر خونریزی، انجام ورزش، استفاده منظم داروها و زیر نظر پزشک، انجام کار درمانی، استفاده از رژیم غذایی مناسب و فیزیوتراپی را از ضروریات مداخلات درمانی در بیماران SMA قبل و بعد از تزریق برشمرد.
رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، استفاده از تمرینات شنا، یوگا، اسب سواری و دوچرخه سواری را در کنار سایر درمانها برای کاهش عوارض این بیماری مفید دانست.