پخش زنده
امروز: -
حدودیک میلیون نفر از ابتدای سال تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیر پوشش غربالگری خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی،رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی با اندازه گیری قند، فشار و چربی خون در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت انجام میشود و از ابتدای سال برای بیش یک میلیون نفر از افراد بالای ۳۰ سال این خدمات ارائه شده است.
دکتر بابک اقبالی افزود:مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی از عوامل اصلی خطر بیماریهای قلبی و عروقی و سکته مغزی به شمار میرود که بازتاب این عوامل خود را در افراد به شکل فشارخون بالا، قندخون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی و خطرات تخریب کننده سلامت قلب بروز میکند.
وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ در کشور و جهان به شمار میرود، گفت:از ابتدای سال تاکنون ۳۹ درصد افراد میانسال (بالای ۳۰ سال) از خدمات خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی بهرهمند شدند.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیتهای بدنی و کنترل استرس میتوان از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کرد، افزود: این خدمات با کنترل قند و کلسترول خون فرد انجام میشود و در صورت ابتلا به دیابت وچربی خون به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند.