پخش زنده
امروز: -
در این دوره نمایندگان مازندران با گرایشهای اصولگرا و اصلاح طلب وارد مجلس شدند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار شود. به همین بهانه نگاهی داریم بر تاریخچه تشکیل و اهداف مجلس شورای اسلامی و اسامی نمایندگان استان مازندران در هشتمین دوره این مجلس.
مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل۶۲ قانون اساسی با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند؛ پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد.
نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفندماه ۱۳۵۸ برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) شروع به کار کرد.
استان مازندران نیمی از دورههای نمایندگی مجلس شورای اسلامی پنج دوره اول (۵۹ تا ۷۸) را تا پیش از جدایی استان گلستان ۱۷کرسی قوه مقننه را در اختیار داشت که در مجلس پنجم با افزایش۲۰ نماینده به جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان استان به ۱۸ نفر رسید.
اما در ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به علت جداشدن استان گلستان از مازندران، تعداد نمایندگان مازندران ۱۱ نفر و تعداد نمایندگان استان گلستان هم ۶ نفر تعیین شد، اما در هفتمین دوره با افزایش یک نفر به نمایندگان مازندران، تعداد نمایندگان این استان به ۱۲ نفر رسید.
در مجموع ۱۷۳ داوطلب انتخابات مجلس در مازندران تاکنون کرسی سبز مجلس شورای اسلامی را تجربه کردند که نیمی از حوزههای انتخابیه نمایندگانی با سابقه دو دوره و یا بیشتر را داشتند.
مجلس هشتم
انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۴ اسفند سال ۱۳۸۶ خورشیدی در سراسر کشور برگزار شد.
در مرحله اول انتخابات، از ۲۰۵ کرسی مورد تأیید شورای نگهبان (آرای ۳ حوزه انتخابیه باطل شد) ۱۵۳ نامزد انتخاباتی اصولگرا (کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان و ائتلاف فراگیر اصولگرایان) (معادل ۷۴٫۵ درصد)؛ ۲۹ نامزد انتخاباتی اصلاح طلب (معادل ۱۴ درصد) و ۲۳ نامزد انتخاباتی مستقل (معادل ۱۱٫۵ درصد)، به مجلس هشتم راه یافتند.
درصد مشارکت مردم در انتخابات دور هشتم مجلس ۵۱ درصد اعلام شد.
در این انتخابات بیش از هفت هزار نفر برای نامزدی انتخابات ثبت نام کردند که در نهایت حدود چهار هزار و پانصد نفر تأیید صلاحیت شدند.
بسیاری از اصلاح طلبان ردصلاحیت شدند بهطوریکه به گفته روزنامه اعتماد تنها در یکصد و سی کرسی امکان رقابت وجود داشت.
پیش از تشکیل مجلس هشتم، فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم، تشکیل جلسه داد و از میان علی لاریجانی و غلامعلی حداد عادل، علی لاریجانی را به عنوان رئیس مجلس هشتم برگزید.
نمایندگان مازندران در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی
در این دوره نمایندگان مازندران با گرایشهای اصولگرا و اصلاح طلب وارد مجلس شدند و بیشتر نمایندگان مازندران در این دوره از چهرههایی بودند که در مجلس هفتم حضور نداشتند.
حوزه انتخابیه ساری: علیاصغر یوسفنژاد و سیدرمضان شجاعی کیاسری
حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار: سید علی ادیانیراد، عزتالله اکبری
حوزه انتخابیه بابل و بندپی: محسن نریمان و علی کریمیفیروزجائی
حوزه انتخابیه بابلسر و فریدونکنار: مقداد نجفنژاد
حوزه انتخابیه بهشهر، نکا و گلوگاه: احمدعلی مقیمی
حوزه انتخابیه آمل: عزتالله یوسفیانملا
حوزه انتخابیه نور و محمودآباد: احمد ناطقنوری
حوزه انتخابیه نوشهر و چالوس: انوشیروان محسنیبندپی
حوزه انتخابیه تنکابن و رامسر: ابوالفتح نیکنام