پخش زنده
امروز: -
در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی با افزایش یک نماینده به تعداد نمایندگان مازندران، تعداد نمایندگان این استان به ۱۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار شود. به همین بهانه نگاهی داریم بر تاریخچه تشکیل و اهداف مجلس شورای اسلامی و اسامی نمایندگان استان مازندران در هفتمین دوره این مجلس.
مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل۶۲ قانون اساسی با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند؛ پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد.
نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفندماه ۱۳۵۸ برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) شروع به کار کرد.
استان مازندران نیمی از دورههای نمایندگی مجلس شورای اسلامی پنج دوره اول (۵۹ تا ۷۸) را تا پیش از جدایی استان گلستان ۱۷کرسی قوه مقننه را در اختیار داشت که در مجلس پنجم با افزایش۲۰ نماینده به جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان استان به ۱۸ نفر رسید.
اما در ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به علت جداشدن استان گلستان از مازندران، تعداد نمایندگان مازندران ۱۱ نفر و تعداد نمایندگان استان گلستان هم ۶ نفر تعیین شد.
در مجموع ۱۷۳ داوطلب انتخابات مجلس در مازندران تاکنون کرسی سبز مجلس شورای اسلامی را تجربه کردند که نیمی از حوزههای انتخابیه نمایندگانی با سابقه دو دوره و یا بیشتر را داشتند.
مجلس هفتم
انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی، ۱ اسفند ۱۳۸۲ خورشیدی برگزار شد و در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۳ اولین جلسه مجلس هفتم برگزار شد.
رئیس مجلس هفتم غلامعلی حداد عادل و نائب رئیسان آن محمدرضا باهنر و محمدحسن ابوترابی فرد بودند.
اعضای هیئت رئیسه مجلس نیز (در سال اول) عبارت بودند از:
(سید احمد موسوی، حمیدرضا حاجیبابایی، علیرضا زاکانی، حسین سبحانی نیا، موسی قربانی و جهانبخش محبی نیا، به عنوان منشی، احمد ناطق نوری، حسن نوعی اقدام و محسن کوهکن به عنوان کارپرداز)
همچنین، در دوره مجلس هفتم احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و محمدرضا رحیمی، رئیس دیوان محاسبات کشور بودند.
مجلس هفتم مصادف با سالهای پایانی دولت سید محمد خاتمی و سالهای آغازین دولت محمود احمدی نژاد بود.
بیشتر نمایندگان هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی از طیف اصولگرایان بودند.
نمایندگان مازندران در مجلس هفتم:
در هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی با افزایش یک نماینده به تعداد نمایندگان مازندران، تعداد نمایندگان این استان به ۱۲ نفر رسید. در این دوره تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه بابل از یک نفر به ۲ نفر رسید.
حوزه انتخابیه ساری: ابوالقاسم روحیسرخکلایی و حجت الاسلام سید حسن شجاعی کیاسری
حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار: ولی رعیت و قربانعلی نعمتزاده
حوزه انتخابیه بابل و بندپی: حسینعلی قاسم زاده و حجت الاسلام علیاکبر ناصری
حوزه انتخابیه بابلسر و فریدونکنار: حجتالله روحی
حوزه انتخابیه بهشهر، نکا و گلوگاه: حجت الاسلام محمدحسن جمشیدی اردشیری
حوزه انتخابیه آمل: عزتالله یوسفیانملا
حوزه انتخابیه نور و محمودآباد:احمد ناطقنوریحوزه انتخابیه نوشهر و چالوس: انوشیروان محسنی بندپی
حوزه انتخابیه تنکابن و رامسر: جعفر قلی راهب
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده برای یک دوره ۴ ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت ساله روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار خواهد شد.