دستاوردهای نهضت احیای واحدهای اقتصادی
بر اساس آمار نهضت احیای واحدهای اقتصادی تا کنون ۷۴۳۹ واحد اقتصادی احیا و ۷۲۰ واحد در حال بازگشت به چرخه تولید هستند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما؛ یک واحد تولیدی ممکن است به دلایل مختلف تولیدش به حداقل برسد و یا تعطیل شود که برای ادامه فعالیت نیازمند حمایت در تامین مواد اولیه و تسهیلات است.
افزایش واحدهای راکد و یا نیمه تعطیل موجب میشود تشکیل نهضت احیای واحدهای اقتصادی در دی ماه ۱۴۰۰ به تصویب دولت برسد که هدف آن رونق تولید و اشتغال است.
علی کریم پور دبیر اجرایی نهضت احیای واحدهای اقتصادی با اشاره به کاهش واحدهای صنعتی که به احیا نیاز دارند، گفت: در ابتدای شکل گیری دولت سیزدهم در کشور حدود ۵۲ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل داشتیم که هم اکنون این میزان به حدود ۴۵ هزار واحد رسیده است.
سید امیرحسین مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی با اشاره به ویژگیهای این نهضت میگوید: بخشی از واحدها و سرمایهی واحدهایی که به صورت راکد افتاده بود به چرخه تولید برمی گردد و در کنار آن منابع مردمی به منابع تسهیلاتی و دولتی اضافه میشود. همچنین مردم و صاحبان بنگاهها نیز منابع وارد این چرخه میکنند که در کاهش نرخ بیکاری در کشور و رشد سرمایه گذاری موثر است.
به گفته مدنی برای تامین مالی این واحدها استفاده از ابزارهای مختلف از جمله منابع و سرمایههای مردمی در بورس، منابع بانکها و صندوقها برای سرمایه گذاری در واحدهای تعیطیل و نیمه تعطیل جز اولویتهای این دولت بوده است و امسال با اولویتی که در تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ گذاشته شد و بر اساس ابلاغ وزارت اقتصاد و تصویب هیئت امنای حساب عدالت و پیشرفت، احیای واحدهای اقتصادی در اولویت پرداخت تسهیلات قرار گرفت.
یک تولید کننده درباره بازگشت به تولید واحد خود میگوید: وامی که از طریق نهضت احیا توسط دولت به ما پرداخت شد کمک بزرگی برای واحد تولیدی مان بود، زیرا به دلیل نداشتن منابع مالی کافی نمیتوانستیم مواد اولیه خود را تامین کنیم که به واسطه تسهیلات دولت در این نهضت تولیدمان جان گرفت.
حمایت از اشتغال در قالب این نهضت جدیتر میشود. رئیس جمهور دراین باره میگوید: ما هم بنا داریم که دولت حمایت لازم را از بخش خصوصی، شرکت ها، فعالان اقتصادی و سرمایه گذار داشته باشیم تا به رشد اقتصادی مطلوب نزدیک شویم.
کارنامه ۲ ساله نهضت احیا میگوید تاکنون ۷ هزار ۴۳۹ واحد تولیدی در کشور احیا شده که به واسطه آن ۱۶۴ هزار ۵۰۰ شغل ایجاد شده است.
رئیس جمهور با تاکید بر ادامه روند نهضت احیای واحدهای اقتصادی میگوید:هر چه کارخانههای نیمه تعطیل وارد چرخه تولید شود سود خالص برای کشور است، زیرا راه اندازی کارخانه جدید نیاز به فراهم شدن زمین، ساخت سوله و تامین تجهیزات دارد.
وی گفت: امروز نهضت احیای کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل بسیار مهم است و باید قویتر از گذشته ادامه یابد. امیدواریم روزی برسد که دیگر کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل در کشور وجود نداشته باشد و اشتغال به صورت مطلوب در کشور داشته باشیم.
با احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل در کشور بیش از ۲۲۴ هزار میلیارد تومان سرمایه به چرخه تولید بازگشته است.
گزارش مکتوب از زهره پرورش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما