پس از یک غربالگری در مرکز بهداشت خراسان رضوی
ارجاع بیش از ۱۲ هزار فرد مشکوک به سرطان پستان به مراکز درمانی تکمیلی
در غربالگری سرطان پستان انجام شده در مرکز بهداشت خراسان رضوی، ۱۲ هزار و ۴۳۹ فرد مشکوک به این بیماری به مراکز سطح ۲ ارجاع شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شش ماه اول امسال، برنامه غربالگری در حوزه پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ، دهانه رحم و پستان انجام گرفت که غربالگری روده بزرگ برای خانمها و آقایان ۵۰ تا ۷۰ سال، دهانه رحم برای خانمهای ۳۰ تا ۶۰ سال و پستان برای خانمهای ۳۰ تا ۷۰ سال انجام میشود.
دکتر سارا رضایی افزود: برای پنج هزار و ۱۳۸ مورد هم ماموگرافی و سونوگرافی انجام و در نتیجه ۳۰ مورد مثبت و بدخیم، شناسایی شد.
وی با تأکید بر اینکه در آقایان سرطانهای معده، روده بزرگ و ریه و در خانمها سرطانهای پستان، روده بزرگ و معده از شایعترین سرطانها هستند، گفت: در میان تستهای انجام شده، سه هزار و ۳۰۰ مورد تست فیت مثبت در روده بزرگ و بعد از ۲۰ مورد سرطان بدخیم در روده بزرگ، ۳۰ مورد سرطان بدخیم در پستان و کمتر از ۱۰ مورد سرطان بدخیم در دهانه رحم شناسایی شدند.
دکتر رضایی، غربالگریهای سرطان را در تشخیص زودهنگام و درمان به موقع بسیاری از سرطانها مؤثر دانست و افزود: بیش از یک سوم همه سرطانها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر هم به شرط تشخیص زودهنگام، قابل درمان است.
مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه توصیه ما برای غربالگری سرطان دهانه رحم هر سه سال یک بار است، تصریح کرد: میانگین سنی مبتلایان به سرطان پستان در ایران، ۱۰ سال پائینتر از دنیا و در خراسان رضوی هم پنج سال پائینتر از متوسط کشوری است؛ میانگین سنی مبتلایان این سرطان در استان خراسان رضوی هم ۳۵ سال است.
وی با بیان اینکه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۷ مرکز درمانی دولتی، ارائه دهنده خدمات سطح ۳ و ۲ در حوزه سرطان هستند، گفت: موارد نیازمند به دریافت خدمات سطح ۲ و ۳ به بیمارستانهای قائم (عج)، امام رضا (ع)، شریعتی و شهید هاشمینژاد و امید در مشهد و بیمارستانهای ثامن الائمه (ع) چناران و شهید مدرس کاشمر ارجاع شدند.
به گفته او، خدمات ماموگرافی هم در تمامی این بیمارستانها انجام میشود، اما کولونوسکوپی فقط در مشهد است.