پخش زنده
امروز: -
خدمات تشخیصی و درمانی در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر در مشهد۲۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد گفت: از ابتدای امسال تا کنون هزار و ۱۵۰ مورد خدمت آندوسکوپی و کولونوسکوپی در این مرکز انجام شده که در مقایسه با پارسال ۲۰ درصد افزایش یافته است.
دکتر سید علی جعفری افزود: آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی روش تشخیصی مفیدی در بیماریهای دستگاه گوارشی کودکان به شمار میرود و به پزشک کمک میکند تا مشکلات قسمت فوقانی دستگاه گوارش یعنی مری، معده و ابتدای روده کوچک را بررسی کند.
وی آندوسکوپیها را فقط مختص به تشخیص ندانست و گفت: از این روش در برخی از عملهای جراحی، آزمایش برای جمعآوری نمونههای بافتی (بیوپسی) و بررسی بیماریها و شرایطی که ممکن است باعث کمخونی، خونریزی، التهاب یا اسهال شوند، استفاده میشود؛ همچنین میتواند برخی از سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی را تشخیص دهد.
دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشکل در بلع، کاهش وزن یا کاهش اشتها، درد در قسمت فوقانی شکم یا سینه که ارتباطی به قلب کودک نداشته باشد، بیماری رفلاکس معده به مری، استفراغ مداوم بدون علت مشخص، رفع گرفتگی مسیر در مواردی مانند گیرکردن غذا یا سکه در مری، بررسی آسیب ناشی از بلع موادی مانند مواد قلیایی و شویندههای خانگی و بررسی احتمال ازوفاژیت ائوزینوفیلی یا ارزیابی مجدد مری پس از خروج یا ورود مجدد غذا را از علتهای انجام آندوسکوپی در کودکان برشمرد.
دکتر جعفری افزود: تب و لرز، درد شکمی، تهوع و استفراغ، مدفوع سیاه، خونی یا قیریرنگ، مشکل بلع و درد در گلو یا قفسه سینه که پس از ۴۸ ساعت بهتر نشود از عوارض احتمالی آندوسکوپی است و در صورت بروز این عوارض باید به پزشک معالج مراجعه شود.