ایران جزو کشورهای پیشرفته منطقه در علوم پزشکی نوین
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران جزو کشورهای پیشرفته منطقه در علوم پزشکی نوین نظیر سلولهای بنیادی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،
بهرام عین اللهی با بیان اینکه ایران در
علوم پزشکی نوین نظیر سلولهای بنیادی جزو کشورهای پیشرفته منطقه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران درحال مقام نخست حوزه سلامت را در منطقه دارد.
وی چشم انداز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را ایجاد نظام پیشرفته سلامت در نظم نوین تمدن اسلامی عنوان کرد و افزود: تدوین برنام تحولی عدالت و تعالی نظام سلامت به خوبی توسط دانشگاهها در حال انجام بوده و دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز از نظر سخت افزاری و نرم افزاری در این مسیر در حال حرکت است.
عین اللهی به بهره برداری ۱۶ هزار تخت از ابتدای کار دولت سیزدهم تاکنون اشاره کرد و ادامه داد: ۱۵۰ هزار تخت در کشور وجود دارد که نشان میدهد ۱۲ درصد تختهای کشور در ۲ سال اخیر اضافه شدهاند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بهره برداری از ۲ هزار طرح بهداشتی، اضافه کرد: امروز شاهد افتتاح ۲۶ طرح بهداشتی درمانی دیگر در دزفول هستیم و امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم ۲ هزار و ۴۰۰ طرح دیگر نظیر خانه بهداشت، مراکز بهداشتی و دستگاههای پیشرفته زیرساخت مناسبی برای حوزه بهداشت و درمان هستند، به بهره برداری برسند.
ارتقای شاخص امید به زندگی به بیش از ۷۶ سال
وی با بیان اینکه اینکه خدمات بهداشتی - درمانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار اندک بود، گفت: شاخص امید به زندگی ایرانیان در اوایل انقلاب ۵۶ سال بود، ولی امروز این شاخص به بیش از ۷۶ سال ارتقا یافته است.
بهرام عین اللهی تبیین این دستاوردها برای نسل جوان را الزامی دانست و ادامه داد: تاریخ پر افتخاری در حوزه سلامت طی کردیم، چراکه تا پیش از انقلاب در این حوزه وابستگی ۱۰۰ درصدی به بیگانگان داشتیم و بیماران برای انجام امور پیش پا افتاده باید به سایر کشورها مراجعه میکردند.
کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر نوزادان
وی میگوید: مرگ و میر نوزادان ۳۲ در یکهزار بود که اکنون به ۸ در یکهزار رسیده و مرگ و میر مادران باردار از ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده به ۲۵ نفر کاهش یافته است.
عین اللهی با بیان اینکه مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ به ۱۴ رسیده است، ادامه داد: بیماریهای واگیردار مانند فلج اطفال و سل شیوع زیادی داشت، ولی اکنون کنترل شده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری و کنترل کرونا از موفقترین کشورها است، اضافه کرد: این دستاوردها نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است.
وجود ۱۸ هزار خانه بهداشت در نقاط مختلف کشور
بهرام عین اللهی رشد شبکههای بهداشتی را یادآور شد و گفت: امروز ۱۸ هزار خانه بهداشت در نقاط مختلف ایران داریم و دسترسی مردم به خدمات سلامت بسیار خوب شده است.
وی افزود: امروز به ندرت فردی برای درمان به کشورهای دیگر مراجعه میکند و برعکس از کشورهای مجاور برای درمان به ایران میآیند که نشان از قدرت نرم ایران اسلامی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسعه کمی و کیفی نظام آموزشی کشور را از دیگر دستاوردهای کشور عنوان کرد و ادامه داد: نزدیک به ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی با ۲۲ هزار عضو هیات علمی داریم که ۷ هزار دانشجوی خارجی و ۲۷۰ هزار دانشجوی داخلی در این دانشگاهها تحصیل میکنند.
توزیع ۳۰۰ دستگاه پیشرفته درمانی در کشور
بهرام عین اللهی با اشاره به تهیه و توزیع نزدیک به ۳۰۰ دستگاه پیشرفته پزشکی نظیر ام آر آی، شتاب دهنده، پت اسکن و سی تی اسکن در کشور به ویژه مناطق محروم، گفت: تلاش ما این است که هیچ کس مجبور نباشد برای درمان بیماری از استان محل سکونت خود خارج شود.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد پروندهها و نسخهها در شروع دولت سیزدهم الکترونیکی بود، افزود: این آمار اکنون به ۹۰ درصد رسیده است و تلاش داریم به طور کلی نسخههای کاغذی را حذف کنیم که یکی از فواید نسخه الکترونیکی ذخیره سوابق و پرونده بیماران است.
عین اللهی در خصوص طرح جوانی جمعیت میگوید: در برههای با اجرای برنامه تنظیم خانواده این شرایط به ما تحمیل شد، ولی برنامه دولت تشویق جوانی جمعیت و ایجاد مراکز درمان ناباروری است، بطوریکه نزدیک به ۷۰ مرکز سطح دو ناباروری در کشور ایجاد شده است.
اجرای بیمه همگانی در دولت سیزدهم
عین اللهی به اجرای بیمه همگانی بعد از ۴۵ سال در دولت سیزدهم اشاره و اضافه کرد: ۵ دهک نخست جامعه شامل نزدیک به ۱۲ میلیون نفر جمعیت شهری و ۲۰ میلیون روستایی به صورت رایگان در این طرح بیمه شدهاند.
وی با یادآوری آغاز طرح سلامت خانواده از ابتدای امسال، افزود: اگر بخواهیم جامعه را درست کنیم باید خانواده را درست کنیم، بنابراین با توجه به اینکه یک کشور خانواده دوست هستیم باید از این فرهنگ بیشترین بهره را ببریم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه طرح سلامت خانواده با مراقبان بهداشت در مرحله نخست آغاز میشود، ادامه داد: هر ایرانی با کد ملی در این طرح باید یک پرونده سلامت داشته باشد.