پخش زنده
امروز: -
امروزه یکی از نشانه های کشورهای در حال پیشرفت قدرت علم و دانش جوانان آن اقلیم می باشد و پژوهش و توليد علم و فناوري از مهمترين عناصر رشد و توسعه هر كشور به حساب ميآيد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان، استان خوزستان همیشه به عنوان یک منطقه نفتی و قطب صنعت شناخته می شود اما در عرصه علم پزشکی محققان و پژوهشگران علوم سلولی جهاد دانشگاهی خوزستان هم بیکار نماندن و به تازگی به انقلابی در علم پزشکی رسیدند ، انقلابی به نام سلول های بنیادی که می تواند خوزستان را به مرکز توریسم پزشکی منطقه ی حوزه ی خلیج فارس تبدیل کند.
رییس جهاد دانشگاهی خوزستان می گوید: در جهان از سلول های بنیادی در دانش پزشکی به عنوان انقلاب دوم بعد از بیوتکنولوژی یاد می کنند که این امر حاکی از اهمیت این زمینه کاری در آینده علم پزشکی و سلامت مردم دارد.
سیدعلیرضا علوی نرخ ناباروری در خوزستان را پانزده درصد عنوان می کند و می گوید این میزان بالایی است و از میانگین کشوری که ده درصد است هم بالاتر است و راهاندازی مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی به درمان این مشکل کمک می کند .
بحث سلولهای بنیادی در سالهای اخیر بیش از گذشته داغ شده است و در مواردی که با بیماریهای ناباروری مواجه هستیم با استفاده از سلولهای بنیادی بند ناف میتوان امید تازه و افقی روشن را به فرا روی بیماران قرار داد.
دکتر علیرضا خردمند اورولوژیست مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان می گوید ، بسیاری از زوجهای نا بارور در ایران تا چند سال گذشته برای درمان مجبور به سفر به خارج از کشور بودند، ولی پیشرفت های قابل توجه در ایران موجب شده که با اطمینان اعلام کنیم که اکنون در زمینه درمان های مدرن ناباروری در ایران کمبودی وجود ندارد و همه امکانات تشخیصی و درمانی مورد نیاز در این زمینه در ایران فراهم است.
با فراهم شدن تجهیزات و شرایط بهتر، مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان میتواند به قطب درمان ناباروری در جنوب و غرب کشور و کشورهای حوزه ی خلیج فارس تبدیل شود که نقش بسزایی در رونق توریسم درمانی منطقه دارد.
دکتر امیر ارسلان سراجیان مدیر مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به اینکه از اواخر سال ۱۳۹۳ با ارائه آخرین روشهای کمکباروری پروسه درمانی این مرکز تکمیل شد، می گوید در روش نوین برای بیمارانی که مبتلا به آزواسپرمی هستند عمل موسوم به عمل TESE انجام می شود ، این عمل برای بیمارانی است که بر اساس آزمایش های انجام شده، فاقد اسپرم تشخیص داده شدهاند، با استفاده از بزرگنمایی میکروسکپیک و با انجام عمل جراحی، اقدام به یافتن و برداشت اسپرم از بیمار می شود. با استفاده از این روش می توان به راحتی اسپرم مناسب برای انجام لقاح خارج رحمی را یافت و مورد استفاده قرار داد. این روش درمانی به Micro TESE موسوم است و با استفاده از آن می توان بسیاری از زوجها که تاکنون امیدی به فرزندآوری نداشتهاند را صاحب فرزند کرد.
او گفت به تازگی با توجه به سیاست های افزایشی جمعیت بخشی از هزینه ی درمان را بیمه ها تقبل کرده و بخش دیگر به عهده ی خود بیمار می باشد که تلاش می شود همان هم با تعرفه های خاص کاهش یابد .
سینا ، سی و دو ساله ساکن دزفول حدود شش ماه است که متوجه شده مشکل ناباروری دارد و به پزشکان زیادی مراجعه کرده می گوید هم اکنون درمان دارویی را شروع کرده و با مراجعه به این مرکز امید های تازه ای در زندگی اش رخ داده است.
او می گوید به علت اینکه درمان این بیماری زمان و مدت طولانی را می طلبد توانایی هزینه ی اقامت و رفت و شد به تهران را نداشتیم و با راه اندازی این مرکز در اهواز راحتر می توانم برای درمان اقدام کنم.
رییس جهاد دانشگاهی خوزستان نیز گفت درمانهای ناباروری درمانهایی طولانی مدت هستند و میزان موفقیت آنها بستگی کامل به تجمیع همه شرایط دارد. انتظار داریم تمام افرادی که پرونده تشکیل دادهاند، صبر داشته باشند و طی زمان اعلام شده مراجعه کنند. و امید است در این مدت بتوانیم بخش زیادی از مشکلات زوجهای نابارور استان را رفع کنیم.
نادیا شهروند رامهرمزی هم میگوید سه هفته است که با استفاده از روش های نوین باروری پس از هشت سال باردار شده و شادی را به جمع خانواده ی خود و همسرش هدیه داده . او میگوید تاکنون هیچ اطلاعی از این علم پیشرفته در کشور نداشته و اتفاقی با این مرکز آشنا شده است .
دکتر سراجیان مدیر مرکز ناباروری جهاد د انشگاهی خوزستان می گوید : هدف این بود که زوج های ناباروری که در استان خوزستان هستند، نیازی نداشته باشند برای درمان به خارج استان مراجعه کنند. این مرکز اکنون آمادگی استفاده از همه روشهای درمانی را دارد. عمل برداشت اسپرم از بیماران مبتلا به آزواسپرم نیز از عمل هایی است که بسیار محدود در کشور انجام میشود و ما توانستیم دانش فنی این روش را به استان خوزستان انتقال دهیم.
مدیر مرکز تحقیقات و درمان ناباروری جهاد دانشگاهی خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر هر نوع اقدامات درمانی که در حیطه درمان ناباروری در سطح کشور ارائه میشود، در این مرکز قابل ارائه است و تقریبا بهعنوان زیرمجموعه پژوهشگاه رویان فعالیت میکنیم؛ همچنین اعضای کادر درمانی مرکز در پژوهشگاه رویان دورههای لازم را گذراندهاند و همکاری متقابل بسیار نزدیکی میان دو مرکز وجود دارد و با توجه به این امر نیازی نیست که بیمار برای دریافت هیچ نوع خدمت درمانی از استان خارج شود.
در مدت دو سال فعالیت مرکز بیش از ۲۰۰ نوزاد با استفاده از روشهای درمان ناباروری متولد شدهاند، و نقطه امیدی شده است برای بسیاری از زوجهای نابارور که با خطر آسیبهای اجتماعی مانند طلاق مواجهاند و در صورت درمان این افراد، از وقوع طلاق و بسیاری مشکلات خانوادگی دیگر جلوگیری میشود.
مدیریت جهادی پژوهشگران مرکز جهاد دانشگاهی خورزستان توانستند با طی دوره های تخصصی داخل و خارج از کشور این علم حساس که به انقلاب دوم پزشکی مشهور است را کسب و برای مردم محروم این منطقه اجرا کند که خود نشان از شکوفایی و خود باوری علمی در خوزستان را نوید می دهد و آینده ای روشن را برای خانواده های بدون فرزند فراهم کرده است .
*محمد- رستگار