پخش زنده
امروز: -
بیتوجهی دولت انگلیس به خواست ۷۶ درصدی مردم این کشور در پایان دادن به کشتار فلسطینیان در جامعه این کشور، واکنشهای گستردهای داشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، حمله اخیر رژیم اسرائیل به فلسطینیان، با نسل کشی مردم غزه، ویرانی خانهها و زیرساختها و آوارگی میلیونها فلسطینی همراه شد. حمایت دولتهای غربی از جمله انگلیس از اسرائیل که در حال کشتار فلسطینیان است ادعای حقوق بشری و دمکراتیک بودن رژیمهای حامی اسرائیل را حتی در مجلس انگلیس به چالش کشیده است.
استفن فلین، رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس انگلیس میگوید: فکر نمیکنم غیر منطقی باشد که انتظار داشته باشیم نخست وزیر بریتانیا در این مجلس بگوید قتل فردی غیر مسلح که پرچم سفید هم در دست دارد جنایت جنگی است و اینکه بخواهیم از آتش بس در غزه حمایت کند.
طاهر علی دیگر نماینده مجلس انگلیس هم خطاب به نخست وزیر انگلیس میگوید: آیا زمان آن فرا نرسیده است که نخست وزیر بپذیرد که خون هزاران فلسطینی بی گناه بر دستان اوست؟
بی توجهی دولت انگلیس به خواست ۷۶ درصدی مردم این کشور در پایان دادن به کشتار فلسطینیان نیز در جامعه واکنشهای گستردهای داشته است.
یک شهروند انگلیسی در این باره میگوید: دولت بریتانیا تابع سیاستهای آمریکاست. اما ما مردم، این پیروی کورکورانه را نمیخواهیم. به این جمعیت انبوه نگاه کنید. چند ماه است، مردم بریتانیا آتش بس در غزه را خواستارند، اما دولت برخلاف خواست مردم خواهان توقف جنگ و کشتار فلسطینیان نیست.
احزاب بزرگ در انگلیس، متحدان سنتی اسرائیل به شمار میروند. در جنگ اخیر نیز دولت انگلیس از حزب محافظه کار، در دفاع از جنایات اسرائیل، سر از پا نمیشناخت.
یک فعال مدنی انگلیس در این باره میگوید: در آلمان، بریتانیا، و چندین کشور دیگر صدها هزار نفر، علیه نسل کشی اسرائیل تظاهرات میکنند. روشن است که مردم، نمیخواهند نسل کشی اسرائیل ادامه یابد، اما دولتها به خواست مردمشان، گوش نمیکنند.
به عقیده بسیاری از تحلیلگران در انگلیس به ویژه پس از حکم دیوان دادگستری بین المللی لاهه، رژیمهای حامی اسرائیل، در آزمون فلسطین رد شده و افکار عمومی جهانیان را از دست داده اند.
شماری از کارشناسان حقوق بشر در انگلیس میگویند آفریقای جنوبی با این اقدام، نه تنها پرونده نسل کشی رژیم اسرائیل، بلکه پرونده نقض حقوق بشر و حمایت دولتهای غربی از جنایات جنگی را به دیوان کیفری بین المللی برده است.