پخش زنده
امروز: -
این جلسه پس از آن برگزار شد که دادگاه لاهه به رژیم صهیونیستی دستور داد تا از اقدامات نسل کشی علیه فلسطینیها جلوگیری کند؛ این دادخواست از رئیس جمهور آمریکا، وزیر امور خارجه و وزیر دفاع به عنوان متهم نام میبرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بخش تصویری خبرگزاری رویترز، نهادها و فعالان حقوق بشر فلسطینی از اعضای دولت بایدن به علت جلوگیری نکردن از نسلکشی مردم فلسطین در غزه به دست رژیم اسرائیل به دادگاهی در اوکلند در ایالت کالیفرنیا شکایت کردند.
جلسه استماعی روز جمعه (۲۶ ژانویه) در دادگاه فدرال در اوکلند کالیفرنیا برگزار شد که در آن نهادها و فعالان حقوق بشر فلسطینیها از اعضای دولت بایدن به علت جلوگیری نکردن از نسلکشی مردم فلسطین در غزه به دست رژیم صهیونیستی شکایت کردند.
این دادخواست که از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع به عنوان متهمان نام میبرد، با هدف وادار کردن آمریکا به عمل به وظایف حقوق بین الملل خود برای جلوگیری و توقف همدستی با رژیم صهیونیستی در نسل کشی در غزه که از طریق حمایت بی قید و شرط مالی و دیپلماتیک انجام میشود، ارائه شد.
شاکیان و وکیل مشترک میگویند که متهمان باید به کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی، معاهده حقوق بشر که آمریکا عضو آن است، پایبند باشند.
پس از جلسه استماع، شاکیان و وکلای دادگستری با بیش از ۱۰۰ حامی که در بیرون جمع شده بودند صحبت کردند.
این جلسه ساعاتی پس از آن برگزار شد که دادگاه لاهه روز جمعه به رژیم اسرائیل دستور داد تا از اقدامات نسل کشی علیه فلسطینیها جلوگیری کند و برای کمک به غیرنظامیان اقدامات بیشتری انجام دهد.
در حالی که این حکم امید فلسطینیها به دستور الزام آور برای توقف جنگ در غزه را رد میکرد، اما نشان دهنده یک شکست قانونی برای رژیم اسرائیل بود.
بسیم الکارا یکی از شاکیان گفت: هر روز صدها نفر را از دست میدهیم و به همین علت به مبارزه ادامه میدهیم. به همین علت است که به مبارزه ادامه میدهیم. باید به مبارزه ادامه داد و این دولت را مسئول دانست.
مارک وان در هوت وکیل شاکیان گفت: ما بسیار امیدواریم. ما فکر میکنیم که شواهد بسیار زیاد بود. اعضای دولت، واقعاً از اینکه نسلکشی در جریان است، ایراد نگرفتند. آنها فقط میگویند هر اتفاقی که میافتد، خواه ۲۰ هزار یا ۳۰ هزار یا ۵۰ هزار یا ۲۰۰ هزار یا ۲.۲ میلیون نفر در نهایت کشته شوند، ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم. هیچ کس نمیتواند کاری انجام دهد؛ و ما به آن چه باید بگوییم؟
ماریا لحود یکی دیگر از وکلا گفت: شاکیان در دادگاهی در آمریکا شنیده شدند و دیده شدند، و استدلالها توسط قاضی وایت شنیده شد و بسیار جدی گرفته شد. او گفت که این سختترین پرونده، از نظر واقعی و قانونی است که تا به حال مجبور شده است درباره آن قضاوت کند. ما اینجا به دلیل نسلکشی هستیم. ما اینجا هستیم، چون که آمریکا به نسلکشی کمک میکند و از آن حمایت میکند. تمام دنیا خواستار توقف آن هستند. تمام جهان از آمریکا میخواهند که دست از حمایت رژیم اسرائیل بردارد و آمریکا از آن حمایت نکند و اکنون یک مرد وجود دارد، قاضی وایت، که میتواند این اتفاق بیفتد؛ و ما امیدواریم که او کار درست را انجام دهد.
ماریا لحود افزود: ما امیدواریم که همراه با دادگاه لاهه و آنچه امروز با اقدامات موقت صادر شده علیه اسرائیل اتفاق افتاد، این جنون متوقف شود. ما مردم باید آن را متوقف کنیم.
مارک وان در هوت گفت: قاضی باید تصمیم بگیرد که آیا او صلاحیت قضایی دارد یا خیر. او در ابتدا کمی مطمئن نبود و طبق قانون میتواند کاری انجام دهد، زیرا معاهدات آمریکا، که کنوانسیون علیه نسل کشی است، قانون عالی کشور است؛ و او این را میداند.